Zadaszenie tarasu
Moderator: wika001
-
JanStorczyk
- Początkujący

Re: Zadaszenie tarasu
Poza zadaszeniem tarasu można także zrobić szklaną zabudowę. Wtedy to już całkiem mamy ochronę przed deszczem i możemy przesiadywać na nim przez cały rok. Taki ogród zimowy 
Hej
ja z własnego doświadczenia polecam firme SURMA - systemy osłon, zamawiałam u nich Pergole, wszystko robią na dokładny wymiar, wstepna wycena darmowa! W końcu mogę korzystać z naszego tarasu
o wszystkie szczegóły zadbali oraz dogadaliśmy wersję, która odpowiada moim oczekiwaniom
-
annamaslowska
- Zainteresowany

saba.solarz pisze:witam serdecznie, zastanawiam się właśnie nad zadaszeniem tarasu...myślałam o zwykłej markizie llub blaszanym daszku ale tak myślę że to nie będzie ładnie wyglądać, macie jakieś inne propozycje?
zrób sobie 2 w 1 zrób zsuwany taras oszklony i będziesz miała piękny ogród zimowy
Moim zdaniem świetnym pomysłem jest stworzenie szklanej zabudowy tarasu, czyli ogrodu zimowego. Może być on otwierany na lato, a na zimę będzie stanowić dodatkową przestrzeń do relaksu. Wszystko to jednak pod warunkiem zastosowania odpowiednio szczelnej i ciepłej konstrukcji. Bardzo dobre jakościowo i ciepłe rozwiązania oferują firmy realizujące ogrody zimowe w systemach aluminiowych Schuco, jak np. Mitbau.
-
77Kamilos77
- Początkujący

Jeżeli jesteście z okolic Warszawy to polecam serdecznie Roltor ma ogólnie fajne produkty, my mamy wszystkie okna w ich roletach i jesteśmy bardzo zadowoleni. 
Zadaszenia tarasowe - panele lamelowe sterowane radiowo (pilot, aplikacja).
-
domakowa92
- Zainteresowany

Praktyczny wyjściem jest taka zwijana roleta, markiza czy jak się to nazywa
Jak parkietlux nam zbudował taras to sobie coś takiego zamontowaliśmy do ściany domu i zimą się chowa, a w upalne dni mamy cień.
-
kaszubsonkrzys
- Początkujący

Jak ktoś nie ma zadaszonego tarasu to pergole świetnie się sprawdzą jak montowałem u siebie pergole firmy ViewDesing pergolas London i jak na razie mam już je 2 lata i są jak nowe
-
elawroclaw
- Początkujący

Serdecznie polecam pergolę aluminiową - jest wytrzymała, a przede wszystkim - po prostu tak piękna... Mogłabym siedzieć w niej godzinami i pić kawę.
Samo zadaszenie to tylko początek – można przecież dostawić ściany, które chronią przed wiatrem lub nawet zabudować cały taras i stworzyć konstrukcję w formie ogrodu zimowego. Takie subtelne i bardzo nowoczesne konstrukcje w trwałych systemach aluminiowych Schuco realizuje firma R&M Alufasady z Jędrzejowa w świętokrzyskim. Są bardzo stabilne, szczelne i prezentują się wyjątkowo efektownie.
Dla mnie pergola to bajka 
Całkowicie inna estetyka, fajniejszy wygląd. Nawet nie ma co porównywać.
Ale to kwestia preferowanego klimatu.
Całkowicie inna estetyka, fajniejszy wygląd. Nawet nie ma co porównywać.
Ale to kwestia preferowanego klimatu.