Zadaszenie tarasu
Moderator: wika001
-
- Początkujący
Re: Zadaszenie tarasu
Poza zadaszeniem tarasu można także zrobić szklaną zabudowę. Wtedy to już całkiem mamy ochronę przed deszczem i możemy przesiadywać na nim przez cały rok. Taki ogród zimowy 

Hej
ja z własnego doświadczenia polecam firme SURMA - systemy osłon, zamawiałam u nich Pergole, wszystko robią na dokładny wymiar, wstepna wycena darmowa! W końcu mogę korzystać z naszego tarasu
o wszystkie szczegóły zadbali oraz dogadaliśmy wersję, która odpowiada moim oczekiwaniom

-
- Zainteresowany
saba.solarz pisze:witam serdecznie, zastanawiam się właśnie nad zadaszeniem tarasu...myślałam o zwykłej markizie llub blaszanym daszku ale tak myślę że to nie będzie ładnie wyglądać, macie jakieś inne propozycje?
zrób sobie 2 w 1 zrób zsuwany taras oszklony i będziesz miała piękny ogród zimowy

Moim zdaniem świetnym pomysłem jest stworzenie szklanej zabudowy tarasu, czyli ogrodu zimowego. Może być on otwierany na lato, a na zimę będzie stanowić dodatkową przestrzeń do relaksu. Wszystko to jednak pod warunkiem zastosowania odpowiednio szczelnej i ciepłej konstrukcji. Bardzo dobre jakościowo i ciepłe rozwiązania oferują firmy realizujące ogrody zimowe w systemach aluminiowych Schuco, jak np. Mitbau.
-
- Początkujący
Jeżeli jesteście z okolic Warszawy to polecam serdecznie Roltor ma ogólnie fajne produkty, my mamy wszystkie okna w ich roletach i jesteśmy bardzo zadowoleni. 

Zadaszenia tarasowe - panele lamelowe sterowane radiowo (pilot, aplikacja).
-
- Zainteresowany
Praktyczny wyjściem jest taka zwijana roleta, markiza czy jak się to nazywa
Jak parkietlux nam zbudował taras to sobie coś takiego zamontowaliśmy do ściany domu i zimą się chowa, a w upalne dni mamy cień.

-
- Początkujący
Jak ktoś nie ma zadaszonego tarasu to pergole świetnie się sprawdzą jak montowałem u siebie pergole firmy ViewDesing pergolas London i jak na razie mam już je 2 lata i są jak nowe
-
- Początkujący
Serdecznie polecam pergolę aluminiową - jest wytrzymała, a przede wszystkim - po prostu tak piękna... Mogłabym siedzieć w niej godzinami i pić kawę.
Samo zadaszenie to tylko początek – można przecież dostawić ściany, które chronią przed wiatrem lub nawet zabudować cały taras i stworzyć konstrukcję w formie ogrodu zimowego. Takie subtelne i bardzo nowoczesne konstrukcje w trwałych systemach aluminiowych Schuco realizuje firma R&M Alufasady z Jędrzejowa w świętokrzyskim. Są bardzo stabilne, szczelne i prezentują się wyjątkowo efektownie.