To prawda, lekka aluminiowa drabina to najlepsze rozwiązanie na potrzeby domowe / ogrodowekruchezjabłkami pisze:Na pewno najlepiej sprawdzą się drabiny aluminiowe, bo są lekkie i poręczne, można je z łatwością przenosić. Nawet ja, choć jestem drobną kobietą, świetnie radzę sobie z taką drabiną sama
Drabina.
Moderator: wika001
Re: Drabina.
Aluminiowe odradzam.
- andrzejkwiatek
- Zainteresowany

Też powtórzę, że najlepsza będzie aluminiowa.
-
StanosławBorsuk
- Początkujący

Dlaczego?tsermon pisze:Aluminiowe odradzam.
Ja korzystam z dużej, drewnianej, własnoręcznie pozbijanej i sobie chwalę.
Szukam dobrej drabiny do prac w ogrodzie. Co polecicie?
Wszystko zależy od tego jak wysokie masz krzewy i drzewa w ogrodzie? Bardzo często wystarczą takie drabinki trzy stopniowe które są poręczne i łatwo się je przestawia.
Najlepiej jakaś aluminiowa, lub ze stopu zawierający ten metal. Jest wytrzymała i lekka jednocześnie.
Patrz na to, aby miały u podstawy możliwość rozszerzenia nóżek z tego względu, że zyskujesz na stabilności.
Firm jest wiele, jednak polecam zainwestować w coś porządnego, tak aby mieć drabine na długie lata. Dobre opinie mają drabiny firm Krause czy Bayer system.
Patrz na to, aby miały u podstawy możliwość rozszerzenia nóżek z tego względu, że zyskujesz na stabilności.
Firm jest wiele, jednak polecam zainwestować w coś porządnego, tak aby mieć drabine na długie lata. Dobre opinie mają drabiny firm Krause czy Bayer system.
-
KasjuszMag
- Początkujący

Ja polecam drabinę aluminiową 3-elementowa
Cześć, u mnie najlepiej sprawdziła się innowacyjność. Postawiłem na samodzielnie montowane szczeble do drabiny w jednej ze swoich starszych, solidnych drabin o mocnym stelażu. Polecam szersze z podlinkowanych szczebli stalowych, zapewniają dużą stabilność i bezpieczeństwo podczas pracy.