Kosiarki, podkaszarki, sekatory, odkurzacze do liści, wertykulatory, pilarki, itp. Dział poświecony narzędziom ? ich wyborowi i ich wykorzystaniu w ogrodzie, od prac ziemnych, przez pielęgnację trawnika, drzew, krzewów i kwiatów do akcesoriów ułatwiających utrzymanie porządku w ogrodzie ? i wiele innych.
kruchezjabłkami pisze:Na pewno najlepiej sprawdzą się drabiny aluminiowe, bo są lekkie i poręczne, można je z łatwością przenosić. Nawet ja, choć jestem drobną kobietą, świetnie radzę sobie z taką drabiną sama
To prawda, lekka aluminiowa drabina to najlepsze rozwiązanie na potrzeby domowe / ogrodowe My też taką mamy, od Krause Systems.
Wszystko zależy od tego jak wysokie masz krzewy i drzewa w ogrodzie? Bardzo często wystarczą takie drabinki trzy stopniowe które są poręczne i łatwo się je przestawia.
Najlepiej jakaś aluminiowa, lub ze stopu zawierający ten metal. Jest wytrzymała i lekka jednocześnie.
Patrz na to, aby miały u podstawy możliwość rozszerzenia nóżek z tego względu, że zyskujesz na stabilności.
Firm jest wiele, jednak polecam zainwestować w coś porządnego, tak aby mieć drabine na długie lata. Dobre opinie mają drabiny firm Krause czy Bayer system.
Cześć, u mnie najlepiej sprawdziła się innowacyjność. Postawiłem na samodzielnie montowane szczeble do drabiny w jednej ze swoich starszych, solidnych drabin o mocnym stelażu. Polecam szersze z podlinkowanych szczebli stalowych, zapewniają dużą stabilność i bezpieczeństwo podczas pracy.