Jaki rodzaj kostki brukowej wybrać
Moderator: wika001
Re: Jaki rodzaj kostki brukowej wybrać
Akurat firma to ostatnia rzecz na jaką zwracam uwagę, głównie starajmy się celować w jak najlepszą jakość kostki oraz wybrać taki wzór który będzie nam się podobał, to moim zdaniem dosyć ważna kwestia.
- malejczyk1980
- Zainteresowany
- Kontakt:
A tu możesz się nieco zdziwić. Mając nawet najlepszej jakości kostkę to bez dobrego podwykonawcy ani rusz, chyba, że sam ją sobie ułożysz. Jak nie wybierz się dobrego wykonawcy i spartaczy nam robotę to wzór z kostki szybko się rozejdzie, a krzywo ułożona kostka w końcu popęka. Ja bym mogła polecić ten ranking z ponad 1 000 wykonawcami z całej Polski. Lepiej sprawdzić dwa razy i dobrze wybrać, niż musieć płacić drugi raz jak wykonawca popsuje robotę.Spawanko pisze:Akurat firma to ostatnia rzecz na jaką zwracam uwagę, głównie starajmy się celować w jak najlepszą jakość kostki oraz wybrać taki wzór który będzie nam się podobał, to moim zdaniem dosyć ważna kwestia.
Grunt to jej odpowiednie położenie i tego się trzymam, tak aby wzór jako całość pasował do siebie i spełniał nasze oczekiwania. Sama firma jak najbardziej powinna być godna zaufania i solidna.
Zerknijcie sobie tutaj http://phumark.pl . Jest tam bowiem nie tylko oferta na kostkę brukową, ale również propozycja jej założenia. Myślę, że tylko takie rozwiązanie ma sens, ponieważ nie trzeba szukać kilku firm.
Tez uważam że oprócz fajnej kostki jeszcze trzeba miec dobry projekt i dobrego wykonawce do ułożenia. Co do projektu ja zamawiałem z firmy https://www.adeko-projekt.pl/ , firma z polecenia i faktycznie warta zachodu bo wykonanie i podejście do klienta mają naprawde godne pochwalenia, wieć jakbyście szukali polecam
-
- Początkujący
Podstawą jest jej położenie, czyli wykonawca musi znać się na rzeczy, sam szablon to tak jak piszecie- w wielu przypadkach nic innego jak kwestia naszego gustu.
Przed samym zakupem kostki brukowej na pewno warto jeszcze sprawdzić opinie o sklepach budowlanych na http://opiniuj24.pl/index.php . Sam tak zrobiłem i udało mi się znaleźć sklep z darmową dostawą i do tego z niższa ceną niż w trzech najbliższych sklepach.
Jestem w trakcie planowania położenia kostki brukowej, ale nie takiej drobnej, ale wyglądającej jak z dużych prostokątnych płyt. Na swojej działce maksymalną powierzchnią, na jakiej mogę położyć kostkę to 40%. Gdzie kupić dobrej jakości kostkę (sklepy stacjonarne, internetowe) w przystępnej cenie.
Np. ped-bruk w Skierniewicach. Sprzedają i układają kostkę. Ceny w granicach rozsądku.zygota pisze:Jestem w trakcie planowania położenia kostki brukowej, ale nie takiej drobnej, ale wyglądającej jak z dużych prostokątnych płyt. Na swojej działce maksymalną powierzchnią, na jakiej mogę położyć kostkę to 40%. Gdzie kupić dobrej jakości kostkę (sklepy stacjonarne, internetowe) w przystępnej cenie.
-
- Zainteresowany
Akurat w tej kwestii masz bardzo szeroki wybór, bardziej niż samą firmę sprawdź jakość danej kostki oraz szablon czy kolorystykę, tak aby w praktyce po prostu Wam się podobała.
-
- Początkujący
No z tym to ciężko powiedzieć sama się teraz zastanawiam nad kostką widziałam na https://www.bruk-bet.pl/produkty/kostka-brukowa że mają duży wybór i chyba na nich się zdecyduję bo sąsiad ma i sobie chwali.
zuzia.gola
-
- Zainteresowany
Minęło już trochę czasu więc jeżeli wątek jest nadal aktualny to daj znać na jaki rodzaj kostki brukowej ostatecznie padł wybór oraz czy jesteś z niej zadowolony, czekamy na Twoją odpowiedź 

Swoją drogą, jak ktoś zadaje takie pytanie jak w temacie, to osobiście twierdzę, że nie ma własnego gustu. Nie ważne czy kupujesz kostkę czy dachówkę, to wybierasz taką, na jaką po pierwsze cię stać, a po drugie taką, która ci się podoba i będzie pasować do całości. Czy jak ktoś ci powie, że ładna jest pomarańczowa czy czerwona kostka to taką zrobisz u siebie pomimo tego, że masz płot zielony, a dach brązowy? 
I jeszcze jedna apropos Ped-Bruku, o którym pisałam - to warto zapamiętać, że u firmy, ktora zajmuje się brukarstwem zawsze taniej kupi się materiał, bo firmy mają duże upusty cenowe.

I jeszcze jedna apropos Ped-Bruku, o którym pisałam - to warto zapamiętać, że u firmy, ktora zajmuje się brukarstwem zawsze taniej kupi się materiał, bo firmy mają duże upusty cenowe.
Słyszalem, że drogbruk robi fajną robotę. No i robią darmowy projekt na wstępie, więc można wszystko elegancko ustalić.
Moim zdaniem najlepiej granitową. Kostka brukowa układanie najlepiej powierzyć fachowcom. Na moim ogrodzie kolor kostki brukowej jest pod kolor dachówki i ram okiennych (szary grafit).