Moderator: wika001
To już na pewno, ale po czym poznać te dobre. Ja zobaczyłem, że niektóre siłowniki do bram skrzydłowych są wykonane z dobre aluminium i to mi się podoba. Ale czy to świadczy o tym, że sama automatyka jest solidna?Witam Wszystkich Użytkowników na forum. Jeżeli chodzi o siłowniki od bramy, to moim zdaniem warto postawić na te dobre i markowe, co do których mamy pewność iż będą wytrzymałe i niezawodne przez lata, nie warto natomiast opierać się na najtańszych zamiennikach.
A to trzeba patrzeć moim zdaniem nie tylko na ogół wykonania siłownika, ale również na to, że prosto go zaprogramować i serwisować. Na przykład robi się diagnostykę zdalnie, a nie rozbiera siłownik na części pierwsze. Kultura pracy też ma znaczenie. Siłownik ma działać płynnie, nie szarpać bramą.To już na pewno, ale po czym poznać te dobre. Ja zobaczyłem, że niektóre siłowniki do bram skrzydłowych są wykonane z dobre aluminium i to mi się podoba. Ale czy to świadczy o tym, że sama automatyka jest solidna?Witam Wszystkich Użytkowników na forum. Jeżeli chodzi o siłowniki od bramy, to moim zdaniem warto postawić na te dobre i markowe, co do których mamy pewność iż będą wytrzymałe i niezawodne przez lata, nie warto natomiast opierać się na najtańszych zamiennikach.
A co uważasz na taki temat, że najlepsze siłowniki pracują na 24V?Zgadza się, tutaj ważnych jest kilka elementów, aspektów na które trzeba zwrócić uwagę podczas kupna siłownika, głównie chodzi mi o jego bezawaryjność oraz szybki i dobry serwis, to ma olbrzymie znaczenie .
Moim zdaniem tak. Zawsze trzeba dokładnie przeanalizować ofertę producenta, a dopiero potem podejmować decyzję.A co uważasz na taki temat, że najlepsze siłowniki pracują na 24V?Zgadza się, tutaj ważnych jest kilka elementów, aspektów na które trzeba zwrócić uwagę podczas kupna siłownika, głównie chodzi mi o jego bezawaryjność oraz szybki i dobry serwis, to ma olbrzymie znaczenie .
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości