czy warto kupować drogie siłowniki?
Moderator: wika001
czy warto kupować drogie siłowniki?
PCzy waszym zdaniem warto inwestować duże pieniądze w markowe siłowniki? Sprzedawca zaproponował mi tańsze rozwiązania, właśnie nad takim siłownikiem się zastanawiam. Różnica jest kilkustek złotych
Re: czy warto kupować drogie siłowniki?
Warto kupić dobry, markowy siłownik. Tanie, najczęściej chińskie siłowniki często się psują. Maja problemy z elektroniką czy programowaniem. Też kiedyś skusiłem się na tanie rozwiązanie. Miałem sporo problemów. Teraz mam jeden siłownik z BFT , jest dobry, więc zastanawiam sie nad kupnem kolejnego.
BFT? To chyba jakaś nowa marka na polskim rynku, bo ja wcześniej o niej nie słyszałem...
Nie taka nowa
BFT jest w Polsce od 10 lat.
Witam Wszystkich Użytkowników na forum. Jeżeli chodzi o siłowniki od bramy, to moim zdaniem warto postawić na te dobre i markowe, co do których mamy pewność iż będą wytrzymałe i niezawodne przez lata, nie warto natomiast opierać się na najtańszych zamiennikach.
To już na pewno, ale po czym poznać te dobre. Ja zobaczyłem, że niektóre siłowniki do bram skrzydłowych są wykonane z dobre aluminium i to mi się podoba. Ale czy to świadczy o tym, że sama automatyka jest solidna?DrutBud pisze:Witam Wszystkich Użytkowników na forum. Jeżeli chodzi o siłowniki od bramy, to moim zdaniem warto postawić na te dobre i markowe, co do których mamy pewność iż będą wytrzymałe i niezawodne przez lata, nie warto natomiast opierać się na najtańszych zamiennikach.
-
OgrodniX36
- Początkujący

Wg mnie lepiej kupić droższe, które zamontuje firma z odpowiednimi licencjami dająca odpowiednio długą gwarancję i mieć spokój na lata, niż oszczędzić kilkaset złotych ale po roku czy dwóch wymieniać siłowniki na nowe.
A to trzeba patrzeć moim zdaniem nie tylko na ogół wykonania siłownika, ale również na to, że prosto go zaprogramować i serwisować. Na przykład robi się diagnostykę zdalnie, a nie rozbiera siłownik na części pierwsze. Kultura pracy też ma znaczenie. Siłownik ma działać płynnie, nie szarpać bramą.pokoe pisze:To już na pewno, ale po czym poznać te dobre. Ja zobaczyłem, że niektóre siłowniki do bram skrzydłowych są wykonane z dobre aluminium i to mi się podoba. Ale czy to świadczy o tym, że sama automatyka jest solidna?DrutBud pisze:Witam Wszystkich Użytkowników na forum. Jeżeli chodzi o siłowniki od bramy, to moim zdaniem warto postawić na te dobre i markowe, co do których mamy pewność iż będą wytrzymałe i niezawodne przez lata, nie warto natomiast opierać się na najtańszych zamiennikach.
Zgadza się, tutaj ważnych jest kilka elementów, aspektów na które trzeba zwrócić uwagę podczas kupna siłownika, głównie chodzi mi o jego bezawaryjność oraz szybki i dobry serwis, to ma olbrzymie znaczenie .
A co uważasz na taki temat, że najlepsze siłowniki pracują na 24V?BioArt_com_pl pisze:Zgadza się, tutaj ważnych jest kilka elementów, aspektów na które trzeba zwrócić uwagę podczas kupna siłownika, głównie chodzi mi o jego bezawaryjność oraz szybki i dobry serwis, to ma olbrzymie znaczenie .
Moim zdaniem tak. Zawsze trzeba dokładnie przeanalizować ofertę producenta, a dopiero potem podejmować decyzję.mirrek pisze:A co uważasz na taki temat, że najlepsze siłowniki pracują na 24V?BioArt_com_pl pisze:Zgadza się, tutaj ważnych jest kilka elementów, aspektów na które trzeba zwrócić uwagę podczas kupna siłownika, głównie chodzi mi o jego bezawaryjność oraz szybki i dobry serwis, to ma olbrzymie znaczenie .
-
Ogradzamy1
- Początkujący

Akurat w kwestii napędu do bram, możemy pomóc i doradzić ponieważ zajmujemy się tym na co dzień, w razie pytań jesteśmy do dyspozycji
Sam siłownik powinien być przede wszystkim jak najmniej awaryjny,