Jakie narzędzia do pielęgnacji ogrodu polecacie?
Moderator: wika001
Re: Jakie narzędzia do pielęgnacji ogrodu polecacie?
Witam Wszystkich na forum. Do pielęgnacji ogrodu polecanych jest wiele narzędzi,warto jednak skupić się na tych dobrej jakości,sprawdzonych producentów których szeroki wybór w niższej cenie znajdziecie w naszym centrum:)
Jako ogrodnik i rolnik z zamiłowania polecam zajrzeć na agropomoc.pl - tam mają wszystko, co potrzebne w temacie. Dobra cena, wysoka jakość.
-
- Aktywny
Jeżeli mowa o narzędziach do pielęgnacji ogrodu,to masz ich całą plejadę,a na czele powinny znaleźć się dobre grabie,nożyce,kosiarka,wąż do podlewania,rękawice,taczka- to tylko te najbardziej istotne od których trzeba zacząć. Poszukaj taniej w sklepach internetowych póki jeszcze trwają promocje.
no wybór jest szeroki...ja podstawowe kupiłam przez neta na domisad.pl przy okazji kupowania sadzonek! super sprawa bo szybko dotarło i co najważniejsze w całości!
-
- Zainteresowany
- Kontakt:
Tutaj moge się zgodzić,że większość dobrych narzędzi ogrodowych w niższej cenie znajdziesz w sklepach internetowych,podobnie jak np krzewy czy drzewka- zerknij do nas:)
-
- Początkujący
Moim zdaniem każdy ogród i ogrodnik, albo nawet osoba, która mieszka w domku jednorodzinnym powinna mieć przede wszystkim DRABINĘ! Od niedawna wiem jak jest bardzo przydatna, bo sprzątając ogród odkryłem, że mam całą zapchaną rynnę
Ale dzięki Bogu, każdy uczy się na błędach, a wy możecie się nauczyć ode mnie
Aha i swoją drogą polecam taką, którą sam wybrałem haha
taką, a jeśli chodzi o inne sprzęty potrzebne do ogrodu to natknąłem się również na coś takiego -> http://www.alve.pl/oferta/drabiny-i-podesty-robocze/suszarki-ogrodowe,246 to oczywiście wybrała moja żona 

-
- Aktywny
Co do drabiny to pełna zgoda,a najlepiej jeżeli dodatkowo będzie miał dwie- jedną krótszą do podcinania np żywiopłotu oraz dłuższą do wyższych drzewek,to obowiązkowe wyposażenie.
-
- Początkujący
Zgadam się
Ja mam drabinę z firmy Alve i chwalę sobie ten zakup
A co do ogrodnictwa to ostatnio wczytuje się w teksty z Drabin Karola. Łatwiej jest mi zadbać o ogród czytając kilka dobry rad
Tutaj jest np. o przycinaniu gałązek http://drabinykarola.pl/przycinanie-galezi/ a tu o zestawie ogrodnika http://drabinykarola.pl/zestaw-ogrodnika/
Dopiero z żoną aranżujemy swój ogród ale np. niektóre krzewy już musiałem przycinać 

Albo poszukaj w glovex tam też mają tego dużo, jest w czym wybierać
Na pewno lepiej jest wybierać narzędzia markowe takie, które wytrzymają kilka sezonów przy normalnym użytkowaniu. Nie opłaca się jednorazówek brać, no chyba, że komuś na tym zależy.
Dobry sprzęt produkuje AL-KO. Od kilku lat używam ich kosiarki spalinowej i jeszcze nie było z nią problemów. Jest prosta i wygodna w obsłudze.
-
- Zainteresowany
- Kontakt:
Także słyszałem o sprzęcie tej firmy,natomiast osobiście nigdy go nie użytkowałem więc nie mam zdania co do jakości i trwałości ich narzędzi. Warto przede wszystkim sprecyzować budżet jaki posiadamy na ten cel,w sklepach internetowych znajdziemy tańsze narzędzia,możemy liczyć też na fachową poradę.
rozglądaj się za produktami polskich producentów, bo najcześciej są lepszej jakości, a ich ceny nie są wygórowane. poza tym warto wspierać polską gospodarkę