CZERWONA KAPUSTA
: 27 kwie 2011, 14:06
Czerwona kapusta duszona
1 czerwona kapusty mała ( ok. kg )
1 cebula
2 łyżki mąki
kminek
cukier
pieprz mielony
1 łyżka Vegety
sok z cytryny
5 łyżek oleju
Kapustę pokroić w cienkie paseczki. Zalać osolona wodą i gotować 30 minut. Odcedzić. Na patelni zeszklić na oleju ( 2 łyżki ) drobno pokrojona cebulę .Dodać do odcedzonej kapusty. Wlać resztę oleju. Dusić mieszając . Doprawić kminkiem, vegetą , pieprzem , cukrem . Oprószyć mąką . Wymieszać . Zagotować
1 czerwona kapusty mała ( ok. kg )
1 cebula
2 łyżki mąki
kminek
cukier
pieprz mielony
1 łyżka Vegety
sok z cytryny
5 łyżek oleju
Kapustę pokroić w cienkie paseczki. Zalać osolona wodą i gotować 30 minut. Odcedzić. Na patelni zeszklić na oleju ( 2 łyżki ) drobno pokrojona cebulę .Dodać do odcedzonej kapusty. Wlać resztę oleju. Dusić mieszając . Doprawić kminkiem, vegetą , pieprzem , cukrem . Oprószyć mąką . Wymieszać . Zagotować