Florahumus
Florahumus
Cześć wszystkim, czy znacie preparat Florahumus? Koleżanka z pracy poleciła mi go przy okazji rozmów o ogrodach i roślinach. Mówi, że używa go już od dawna i jest zachwycona. Czy ktoś z was ma podobne odczucia? Znalazłam ten preparat w internecie i zastanawiam się czy faktycznie go kupić.
Re: Florahumus
Ja podlewam nim praktycznie cały ogródek (trzeba uważać tylko na roślinki, które lepiej czują się z kwaśnym pH gleby) i szczerze mogę polecić. W pomidorach więcej ich na krzakach, kwiaty szybciej się budzą po zimie i nie muszę się tak martwić latem jak zabraniają podlewać ogródek. Podlewania trawnika bez florahumusu już sobie nie wyobrażam - jest ciemniejszy i wolniej "wysycha", dzięki czemu muszę mniej albo rzadziej podlewać.
Czy florahummus to jest po prostu biohummus tylko pod inną nazwą? Czy może ten specyfik różni się czymś od tych, dostępnych w sklepach?
florahummus a biohummus to sa chyba dwie różne rzeczy.Aloes87 pisze:Czy florahummus to jest po prostu biohummus tylko pod inną nazwą? Czy może ten specyfik różni się czymś od tych, dostępnych w sklepach?
-
oleksandrshpak
- Początkujący

Florahumus to produkt kojarzony z naturalnymi składnikami wspierającymi kondycję gleby i rozwój roślin. Odpowiednio dobrane substancje organiczne mogą pomagać w poprawie struktury podłoża, zwiększeniu jego żyzności oraz stworzeniu lepszych warunków dla wzrostu roślin.
Zdrowa gleba jest podstawą pięknego ogrodu, dlatego coraz więcej osób zwraca uwagę na ekologiczne metody pielęgnacji. Regularna troska o podłoże pozwala roślinom lepiej wykorzystywać dostępne składniki odżywcze i zachować dobrą kondycję przez cały sezon.
Zdrowa gleba jest podstawą pięknego ogrodu, dlatego coraz więcej osób zwraca uwagę na ekologiczne metody pielęgnacji. Regularna troska o podłoże pozwala roślinom lepiej wykorzystywać dostępne składniki odżywcze i zachować dobrą kondycję przez cały sezon.