Ile może kosztować GTA 6 na premierę?
Moderator: wika001
-
CorePulse_87
- Początkujący

Ile może kosztować GTA 6 na premierę?
Widziałem plotki, że GTA 6 ma kosztować nawet 350 zł w wersji podstawowej
. Myślicie, że to realne? Czy Rockstar przesadza, czy może gra faktycznie będzie aż tak rozbudowana, że cena ma sens?
Re: Ile może kosztować GTA 6 na premierę?
W momencie premiery GTA 6 może kosztować od 70 do 100 dolarów za edycję standardową, podczas gdy edycje specjalne, takie jak Deluxe czy Collector's Edition, mogą być droższe. Szacunkowa cena zależy od wydawcy i sprzedawcy, a także od regionu. Generalnie, edycja standardowa zawsze kosztowała od 70 do 100 dolarów, podczas gdy Edycje Deluxe i Collector's Edition wahały się od 90 do 120 dolarów i więcej.
Ale jeśli weźmiemy pod uwagę, że gra kosztowała jej twórców 1–2 miliardy dolarów, to... wszystko jest możliwe. Jeszcze o tym nie myślę.
Ale jeśli weźmiemy pod uwagę, że gra kosztowała jej twórców 1–2 miliardy dolarów, to... wszystko jest możliwe. Jeszcze o tym nie myślę.
-
Trounertaing
- Początkujący

Re: Ile może kosztować GTA 6 na premierę?
No właśnie, te ceny to obecnie największy znak zapytania. Jak dorzucą do tego model "gry jako usługi" albo jakieś agresywne mikropłatności, to cena za pudełko może być tylko wierzchołkiem góry lodowej.Bombaster pisze: 21 lis 2025, 15:38 W momencie premiery GTA 6 może kosztować od 70 do 100 dolarów za edycję standardową, podczas gdy edycje specjalne, takie jak Deluxe czy Collector's Edition, mogą być droższe. Szacunkowa cena zależy od wydawcy i sprzedawcy, a także od regionu. Generalnie, edycja standardowa zawsze kosztowała od 70 do 100 dolarów, podczas gdy Edycje Deluxe i Collector's Edition wahały się od 90 do 120 dolarów i więcej. Też staram się o tym nie myśleć, bo jak wpadnę w hype, to pewnie portfel sam się otworzy w dniu premiery, niezależnie od ceny. Na razie wolę się skupić na spokojniejszym graniu – ostatnio sporo czasu spędzam na logowanie mostbet, gdzie przynajmniej mam jasne zasady i nie muszę się zastanawiać, czy za chwilę nie wyskoczy mi kolejny "update" z dodatkowymi kosztami.
Z drugiej strony – Rockstar doskonale wie, że GTA 6 to będzie "system seller", więc nawet jak przywalą stówkę dolarów na start, to i tak ludzie kupią to masowo. Przy budżecie rzędu miliardów dolarów, oni nie mogą sobie pozwolić na finansową wpadkę, więc pewnie będą cisnąć wydania specjalne, żeby wyciągnąć od fanów każdą złotówkę.