Ile może kosztować GTA 6 na premierę?

Miejsce, by pochwalić się swoimi osiągnięciami i zastosowanymi rozwiązaniami. Tu znajdziesz praktyczne podpowiedzi dotyczące wykonania elementów małej architektury, aranżacji ogrodu, uprawy i pielęgnacji roślin.

Moderator: wika001

CorePulse_87
Początkujący
Początkujący

Ile może kosztować GTA 6 na premierę?

Post autor: CorePulse_87 »

Widziałem plotki, że GTA 6 ma kosztować nawet 350 zł w wersji podstawowej 😳. Myślicie, że to realne? Czy Rockstar przesadza, czy może gra faktycznie będzie aż tak rozbudowana, że cena ma sens?

Bombaster
Początkujący
Początkujący

Re: Ile może kosztować GTA 6 na premierę?

Post autor: Bombaster »

W momencie premiery GTA 6 może kosztować od 70 do 100 dolarów za edycję standardową, podczas gdy edycje specjalne, takie jak Deluxe czy Collector's Edition, mogą być droższe. Szacunkowa cena zależy od wydawcy i sprzedawcy, a także od regionu. Generalnie, edycja standardowa zawsze kosztowała od 70 do 100 dolarów, podczas gdy Edycje Deluxe i Collector's Edition wahały się od 90 do 120 dolarów i więcej.
Ale jeśli weźmiemy pod uwagę, że gra kosztowała jej twórców 1–2 miliardy dolarów, to... wszystko jest możliwe. Jeszcze o tym nie myślę.

Trounertaing
Początkujący
Początkujący

Re: Ile może kosztować GTA 6 na premierę?

Post autor: Trounertaing »

Bombaster pisze: 21 lis 2025, 15:38 W momencie premiery GTA 6 może kosztować od 70 do 100 dolarów za edycję standardową, podczas gdy edycje specjalne, takie jak Deluxe czy Collector's Edition, mogą być droższe. Szacunkowa cena zależy od wydawcy i sprzedawcy, a także od regionu. Generalnie, edycja standardowa zawsze kosztowała od 70 do 100 dolarów, podczas gdy Edycje Deluxe i Collector's Edition wahały się od 90 do 120 dolarów i więcej. Też staram się o tym nie myśleć, bo jak wpadnę w hype, to pewnie portfel sam się otworzy w dniu premiery, niezależnie od ceny. Na razie wolę się skupić na spokojniejszym graniu – ostatnio sporo czasu spędzam na logowanie mostbet, gdzie przynajmniej mam jasne zasady i nie muszę się zastanawiać, czy za chwilę nie wyskoczy mi kolejny "update" z dodatkowymi kosztami. ;)
Ale jeśli weźmiemy pod uwagę, że gra kosztowała jej twórców 1–2 miliardy dolarów, to... wszystko jest możliwe. Jeszcze o tym nie myślę.
No właśnie, te ceny to obecnie największy znak zapytania. Jak dorzucą do tego model "gry jako usługi" albo jakieś agresywne mikropłatności, to cena za pudełko może być tylko wierzchołkiem góry lodowej.

Z drugiej strony – Rockstar doskonale wie, że GTA 6 to będzie "system seller", więc nawet jak przywalą stówkę dolarów na start, to i tak ludzie kupią to masowo. Przy budżecie rzędu miliardów dolarów, oni nie mogą sobie pozwolić na finansową wpadkę, więc pewnie będą cisnąć wydania specjalne, żeby wyciągnąć od fanów każdą złotówkę.

ODPOWIEDZ