Pomidor i papryka siew i rosada i nawożenie rozsad

Dział poświęcony odpowiednim nawozom i środkom ochrony roślin. Porady na temat tego jakie nawozy stosować i czym nawozić poszczególne gatunki roślin, a także informacje dotyczące środków ochrony roślin.

Moderator: wika001

Jaroks1991
Początkujący
Początkujący

Pomidor i papryka siew i rosada i nawożenie rozsad

Post autor: Jaroks1991 »

Witam mam pytanie odnośnie dawkowania i nawożenia i ile co i kiedy papryka i pomidor
Szukam czegoś i mam zakwostke co wybrać do domu na paprykę i pomidor będę siał do doniczek potem będę pikował i jak o to dbać i czym nawozić i czym podlewać z wodą proszę o pomoc jakie gnojówki i nawozy npk wybrać i wapń i i inne mikroelementy
Moje pierwsze pytanie

Blackjack 1 litr czy można nim podlewać nasiona i ile ml na litr druga sprawa czy wybrać rosahumus czy multiroots chodzi mi o kwasy humusowe i czy Blackjack można podlać nasiona papryki i pomidorów i jakie stężenie na litr ile ml

2 pytanie jaki nawóz npk w płynie czy granulację na sadzonki w domu pomidora i papryki do gruntu pójdą w maju i ile ml lub gramu i co ile

2 sprawa jaki wapń wybrać i ile ml na litr chodzi mi o nawożenie dolistne i jaki odstęp między nawozem npk chodzi mi o młode sadzonki i czy siarczan magnezu rozpuszcza się i można nim podlewać sadzonki i co ile i ile gram na roślinę i.odstepy między nimi

ODPOWIEDZ