Witam,
Stosowałem środki grzybobójcze i jestem bardzo zadowolony z efektu. Są skuteczne, natomiast nie niszczą roślin. Polecam zapoznać się, jakiś środek wybrać, bo niektóre z tego co czytałem potrafią zrobić spustoszenie w uprawach.
Środki ochrony roślin
Moderator: wika001
Re: Środki ochrony roślin
Najlepiej będzie dobrac nawóz zawierający wyciąg z alg morskich (Ascophyllum nodosum), kwasy organiczne, auksyny, gibereliny, cytokininy, betaninę, aminokwasy oraz mikroelementy: bor, mangan, cynk, żelazo, miedź i siarkę .
Zresztą to jaki nawóz się zastosuje zależy od
uprawy
od tego kiedy ten nawóz używacie
jak rowniez od tego jaka jest gleba
Zresztą to jaki nawóz się zastosuje zależy od
uprawy
od tego kiedy ten nawóz używacie
jak rowniez od tego jaka jest gleba
Ostatnio zmieniony 05 lip 2022, 8:42 przez martan, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Początkujący
A co na mszyce słuchajcie ?
-
- Początkujący
Ja co prawda nie mam ogródka i ciężko mi polecić jakiś sensowny środek, ale jak kupuje stacjonarnie w sklepie nawozy do swoich kwiatków to po prostu pytam sprzedawce 

Jak poczytasz sobie po forach, to wielu pisze, że sprawdza się u nich ten naturalny preparat, który łączy działanie nawozu i biostymulatora - świetny przy kwiatkach domowych, ogólnie tych doniczkowych. Ma bardzo intensywne działanie dzięki żywym algom, a jednocześnie jest delikatny dla roślin. Sprawdza się też przy młodych sadzonkach i ziołach – lepiej się ukorzeniają i rosną bez żadnych przystanków. Masz go dostępnego na greenalga.pl.