Zaprojektowanie wnętrza domu - dużo kawiatów i roślin

Pomysły na aranżację ogrodu, dobór odpowiednich roślin i kompozycje roślinne. Tu znajdziesz podpowiedzi jak zaprojektować by był funkcjonalny, efektowny i piękny. Zamieszczamy porady jak stworzyć ogród w określonym stylu i jak zagospodarować przestrzeń.

Moderator: wika001

adamwitt
Początkujący
Początkujący
Re: Zaprojektowanie wnętrza domu - dużo kawiatów i roślin

autor: adamwitt » 17 kwie 2024, 17:45

Najlepiej zatrudnić profesjonalnego architekta, który wszystko zaprojektuje od A do Z. Warto brać pod uwagę nie tylko samą aranżację np. salonu, ale też sposób, w jaki będzie on współgrał z ogrodem. Np. u nas architekt doradził zastosowanie panoramicznych drzwi przesuwnych Schuco z PVC-U. Mają bardzo wąskie profile i dużą powierzchnię szyby, dzięki czemu mamy doskonały widok na taras i ogród, a wnętrze i przestrzeń zewnętrzna ciekawie ze sobą korespondują. Drzwi pomimo dużych rozmiarów są bardzo łatwe w obsłudze. Gdybyście szukali tego typu stolarki, drzwi wyprodukowała dla nas na wymiar firma MarkBud z Łomianek pod Warszawą, jesteśmy z nich bardzo zadowoleni.

harryhenderson
Początkujący
Początkujący

autor: harryhenderson » 02 sie 2025, 8:24

Ja współpracowałam z projektantem wnętrz z Krakowa, który świetnie radzi sobie z aranżacjami pełnymi zieleni i kwiatów. Potrafi stworzyć naturalny klimat, a jednocześnie zadbać o funkcjonalność. Dodatkowo zaproponował mi zegar ścienny z wahadłem, który idealnie dopełnił całość. Jestem bardzo zadowolona z efektu i szczerze polecam.

boleborre
Zainteresowany
Zainteresowany

autor: boleborre » dzisiaj, 9:12

Lubię, że domzcegly pl udostępnia praktyczne porady techniczne — np. jak dobrać właściwą zaprawę hydroizolacyjną — co daje bezpieczeństwo przy realizacji. Dzięki tym wskazówkom unikniesz typowych błędów montażowych. To sprawiło, że dom wygląda profesjonalnie, choć robiłam go sama.

Wróć do „Projektowanie ogrodów”