Zakładanie ogrodu
Moderator: wika001
Re: Zakładanie ogrodu
No też klimat determinuje wszelkie modyfikacje jakie wprowadzamy w ogrodach, mamy tak w piorunochron obok sklepu. Czy mamy dłuższy czas suszę, czy np. okropne ulewy ciągnące się w nieskończoność, ale to odnośnie roślinności.
Re: Zakładanie ogrodu
Moja rada bedzie taka prosta: dobrze posadzić rośliny zimozielone i kwitnące w różnych porach roku. Ja mam duzo zimozielonych iglaków, jak również Berberysy, które szybko dodają kolorow w ogrodzie, teraz kwitnie bez, klony, niedawno kwitły magnolie. Zaraz zaczyna perukowiec, krzewy owocowe juz sie zazielenily, a hortensje juz maja liście i na koniec kata wypuszcza piękne duze kwiatostany. Zależy czy chcemy jakieś kolorki konkretne i w jakim okresie najwiecej chcemy kolorow Nie ma co kupowac wszystkiego co piękne np. W czerwcu a kolejne miesiące na przykład wyglada ubogo i szaro.
Od siebie polecam tę szkółkę roślin niemczewscy. Powinni dobrać odpowiednie rośliny oraz doradzić gdzie je umieścić.
Od siebie polecam tę szkółkę roślin niemczewscy. Powinni dobrać odpowiednie rośliny oraz doradzić gdzie je umieścić.