Dział poświęcony kwiatom ogrodowym, doniczkowym i ciętym. Jeśli zastanawiasz się które kwiaty są łatwe w uprawie, a które wymagające, czy dany gatunek kwitnących roślin będzie odpowiedni do Twojego ogrodu, albo szukasz kwiatowych inspiracji, zapraszamy do tego działu.
alaalicja pisze:hej,
Mam salon utrzymany w beżach i bieli. Chciałabym dobrać do tego jakąś kwiatową kompozycję, ze sztucznych kwiatów, taka ozdoba na wiosnę. Bardzo podoba mi się duży storczyk 150cm grande w białej donicy, co oprócz tego mi doradzicie?
efektownie wyglądają róże jeżeli chodzi o sztuczne kwiaty, a z żywych pięknie pachną lilie
Też podobają mi się białe storczyki są boskie ostatnio nawet zakupiłam w fajniej gałązki Lilii w hurtowni kwiatowej są bardzo dobrej jakości a kto przychodzi do mnie daje się nabrać, że to prawdziwy kwiat
Jak ktoś nie ma czasu na zajmowanie się kwiatkami, a chce, by jednak mimo wszystko coś na tym parapecie się znalazło, to warto zdecydować się na kaktusy. Gdzie mi się obiło o uszy, że nie są one zbytnio czasochłonne, jeśli chodzi o zajmowanie się nimi
zuzannabb pisze:Jak ktoś nie ma czasu na zajmowanie się kwiatkami, a chce, by jednak mimo wszystko coś na tym parapecie się znalazło, to warto zdecydować się na kaktusy. Gdzie mi się obiło o uszy, że nie są one zbytnio czasochłonne, jeśli chodzi o zajmowanie się nimi
Pierwszy raz słyszę, by kaktusy były czasochłonne. Są raczej mega wytrzymałe
Lubię mieć w salonie żywe kwiaty, lubię gdy są kolorowe, oryginalne, pozwalają poczuć się dobrze w ich towarzystwie. Wyhodowałam sobie z nasion od plantet.pl Koleus Blumego w mieszance różnych kolorów. Mam prywatny ogród w salonie.
Przepiękne są storczyki jako rośliny ozdobne. Jednak jeśli chcesz nieco urozmaicić przestrzeń o zielone rośliny postaw na fikusa. Majestatycznie prezentuje się także monstera.