Wędzarnia w ogródku
Moderator: wika001
-
- Zainteresowany
Re: Wędzarnia w ogródku
Można rzeczywiście połączyć z grillem w jednej konstrukcji i będzie wyglądać bardzo elegancko. Całość można obłożyć bardzo ładnymi płytkami klinkierowymi, np. z King Klinker
Zastanawiam się nad zakupem wędzarni. Jakie wędzarnie do mięsa są Waszym zdaniem najlepszym wyborem ?

Dziewczyno... wędzarnie możesz sobie zrobić chociażby prowizoryczną. Zajrzyj sobie gdzies na YT jak to robić. Lepiej będzie Ci zrobić samej aniżeli kupować. Lepiej Cię to wyjdzie.Miska01 pisze:Zastanawiam się nad zakupem wędzarni. Jakie wędzarnie do mięsa są Waszym zdaniem najlepszym wyborem ?
Albo też samemu zbudować jeśli ma się odpowiednie materiały i połączyć to np z grillemMartaKo pisze:Dziewczyno... wędzarnie możesz sobie zrobić chociażby prowizoryczną. Zajrzyj sobie gdzies na YT jak to robić. Lepiej będzie Ci zrobić samej aniżeli kupować. Lepiej Cię to wyjdzie.Miska01 pisze:Zastanawiam się nad zakupem wędzarni. Jakie wędzarnie do mięsa są Waszym zdaniem najlepszym wyborem ?
- atujestblog
- Zainteresowany
- Kontakt:
Małą wędzarnię ogrodową można zrobić samemu z różnych materiałów. Ja zrobiłem z desek olchy - tanio i szybko. Tunel wykonałem z takiej dużej cegły pustak bez murowania. Wędliny swojskie nie tylko ładnie wyglądają, ale są bez konserwantów i smaczne. Na atujest mam dużo foto tych wędlin i przepisy.
@andqla YouTube
-
- Początkujący
Wędzarnia murowana jest spoko, ale nie da sie jej przenieść dlatego zastanawiam sie nad wędzrnią ogrodową, ale lepsza metalowa czy drewniana?
-
- Początkujący
I tu się kolego mylisz i to bardzo. Nawet przeliczając na pieniądze to własne wędliny wychodzą taniej niż kupowane w sklepie. W dodatku wiesz co jesz.rys189 pisze:najtańszym kosztem jest kupić sobie wędliny z wędzarni
- atujestblog
- Zainteresowany
- Kontakt:
Adamgastro pisze:Wędzarnia murowana jest spoko, ale nie da sie jej przenieść dlatego zastanawiam sie nad wędzrnią ogrodową, ale lepsza metalowa czy drewniana?

Jednak swoje wędliny są dużo lepsze i zdrowsze niż kupione w sklepach.
Wiem co jem.

@andqla YouTube
Drewniana jest lepsza ( powiadają ) ale nierdzewna jest praktyczniejsza .
Tyle razy przerabiałem wędzarnię że musiałem w drewnianą włożyć wsad nierdzewny . Bo po mięsie i rybach wędzarnia w ogrodzie szybko zgnije . Stal się łatwo myje i łatwo suszy .
Stal jest szczelna i między drewno a wsad stalowy można włożyć ociepline
A jeśli chcielibyście kupić nową wędzarnię, polecam zapoznać się z ofertą firmy https://pietrzykwedzarnie.eu/kategorie/wedzarnie-tradycyjne
Tyle razy przerabiałem wędzarnię że musiałem w drewnianą włożyć wsad nierdzewny . Bo po mięsie i rybach wędzarnia w ogrodzie szybko zgnije . Stal się łatwo myje i łatwo suszy .
Stal jest szczelna i między drewno a wsad stalowy można włożyć ociepline
A jeśli chcielibyście kupić nową wędzarnię, polecam zapoznać się z ofertą firmy https://pietrzykwedzarnie.eu/kategorie/wedzarnie-tradycyjne