Światło w ogródku
Moderator: wika001
-
- Początkujący
Re: swiatło w ogródku
mnie urzeka naturalne oświetlenie, np. takie pochodnie ogrodowe albo klimatyczne lampiony, np. coś takiego: https://homebutik.wordpress.com/2016/04/08/oswietlenie-ogrodowe-inne-niz-wszystkie/
-
- Początkujący
- Kontakt:
Dla początkujących i bardzo niezdecydowanych w temacie, polecamy odwiedzić nasz blog, a konkretnie wpis na temat oświetlenia ogrodu.tom7878 pisze:A jakie lampy macie zamiar zamontować w ogrodzie? Ja szukam czegoś idealnego ale nie wiem na co się zdecydować.
Być może wpadnie coś ciekawego do głowy

Ja na pewno zajrzę. Jestem pewna, że takie porady fachowców są najlepsze.
Ja w swoim ogródku mam bardzo fajne światło.Tak naprawdę to każdy mi zazdrości tego.
A z jakiego światła korzystasz? Chętnie zobaczę, bo właśnie szukam inspiracjiDamian33 pisze:Ja w swoim ogródku mam bardzo fajne światło.Tak naprawdę to każdy mi zazdrości tego.

Re: Światło w ogródku
wykorzystalismy taki stojak
ktory sluzyl przy remoncie 

siemka, tak pomyslalem o jakims fajnym oswietleniu do ogrodu. Teraz niestety bardzo szybko sie sciemnia, a pogoda jest jeszcze na tyle dobra (przynajmniej czasami) ze mozna kontynuowac spotkania z rodziną, czy przyjaciolmi w ogrodzie. Tylko wlasnie chcialbym zapewnic sobie i innym odpowiedno duzo komfortu. Nie wiem, co wybrac. Lampy ogrodowe LED z tego co czytam mają dobre opinie. Co o nich myslicie? Warto na to wydawac hajs? Jak sie sprawuja w praktycznym dzialaniu?
Jasne, że tak. Porządne lampy ogrodowe to nie tylko lepsze wrażenia wizualne, ale właśnie przede wszystkim większe bezpieczeństwo. Zwłaszcza teraz. Ja u siebie posiadam rzeczy od V-TAC. To dobry producent, który przykłada się do tworzonego i sprzedawanego asortymentu. A jak zdecydujesz się na rzeczy typu LED, to tym bardziej powinieneś być zadowolony (jest to bowiem rozwiązanie energooszczędne).
Latarnie ledowe fajnie się sprawdzają ale trzeba do nich odpowiednich słupów które nie są tanie. Rozwiązaniem jest np rura PVC którą można pomalować i z dopasowaną średnica do lampy odpowiednio zamontować lub kupić rurę stalową odpowiedniej średnicy z najcieńszą ścianką i też będzie ok. i nadal sporo taniej niż gotowy słup.
super, zuzannabb i Domores wielkie dzieki za pomoc
-
- Zainteresowany
Chcieliśmy dopasować oświetlenie ogrodowe do nowoczesnej elewacji domu i zamówiliśmy ciekawe minimalistyczne ledowe lampy na megascenie. To zestaw 3 stojących lamp dających mocne światło, wygląda super zwłaszcza po zmroku.