Co sądzicie na temat sztucznych kwiatków??
Moderator: wika001
Re: Co sądzicie na temat sztucznych kwiatków??
Mi sztuczne kwiaty kojarzą się głównie z galeriami handlowymi i, jak już wiele osób zauważyło, z cmentarzami. Chociaż mam w pokoju wielki bukiet, ułożony z różnobarwnych materiałowych kwiatów różnych gatunków - to taki misz-masz "odpadków", które zebrały się domu w latach gdy moja Mama zajmowała się produkcją wiązanek. Jest kłopotliwy w pielęgnacji, bo gromadzi się na nim kurz, ale mi się podoba, kwiatki są dobrej jakości, kolorowe i ładne 

-
- Zainteresowany
Mi akurat sztuczne kwiaty czasem się podobają,oczywiście nie jeżeli są nagminnie w każdym pokoju,natomiast w łazience jak najbardziej się sprawdzą i będą stanowić element typowo dekoracyjny. Oczywiście wolę te prawdziwe kwiaty,nic nie zastąpi ich wyglądu czy zapachu jakie nam dają.
Piękny ogród.
To już nie jest to samo.
Dla mnie osobiście kwiaty sztuczne są niesamowite może z nich zrobić tyle przepięknych kompozycji i cieszą oczy o wiele dłużej niż prawdziwe kwiaty.
Sztuczne kwiaty stanowią idelany dodatek dekoracyjny. Dzieki nowoczesnym technikom produkcji i staranności wykonaniu wyglądem przypominają żywe kwiaty, czasem aż idzie sie pomylić. Zdecydowanie hitem jest sztuczny storczyk, który nada kolorów każdemu wnetrzu i zachwyci nie jedną osobę.
-
- Początkujący
U mnie niestety, tylko takie mają szansę przetrwać. Uważam, że można znaleźć wiele sztucznych roślin, które prezentują się znakomicie.
Zaletą sztucznych kwiatów jest przede wszystkim to, że nie więdną. Obecnie na rynku są dostępne rośliny, które bardzo przypominają te prawdziwe.