Dobór roślin
Moderator: wika001
-
- Początkujący
Re: Dobór roślin
W sumie bez względu na to na jakie rośliny, kwiaty i krzewy zdecydujemy się do swojego ogrodu, polecam wybrać też aplikację która będzie wspierać i monitorować ich rozwój, akurat tutaj możemy pomóc 

-
- Aktywny
Polecam Budleje Dawida https://www.podkarpackiesady.pl/pl/p/Bu ... O-BLUE/669
Bardzo fajny krzew, ładnie kwitnie i zwabia motyle. Do tego można z powodzeniem dodać katalpę piękne dekoracyjne drzewo czy nawet kolumnowe drzewka owocowe. Oprócz ciekawostki też i pożytek.
Bardzo fajny krzew, ładnie kwitnie i zwabia motyle. Do tego można z powodzeniem dodać katalpę piękne dekoracyjne drzewo czy nawet kolumnowe drzewka owocowe. Oprócz ciekawostki też i pożytek.
Po co się męczyć z tworzeniem swojego ogrodu, jak można np. skupić się na czymś innym. Ogrodem może się ktoś inny zająć, w moim przypadku była to firma http://www.warszawskie-ogrody.pl/projek ... w-warszawa Mogłam sobie nawet sprawdzić, jak ogród będzie wyglądał za kilka lat, na projekcie.
-
- Początkujący
Akurat jeżeli chodzi o dobór roślin i drzewek ozdobnych, owocowych do ogrodu- chętnie pomożemy, zajmujemy się tym na co dzień 

-
- Zainteresowany
Hej, kupiłam kilka sadzonek pink annabelle, są malutkie docelowo mają tworzyć taki mini żywopłot. Jestem zupełnie zielona jeśli chodzi o ich pielegnowanie. Przejrzałam posty i wyczytałam, ze wiosną powinno się je podcinać prawie na ziemią... Czy takie młode też? Jeśli je przytnę tak nisko to w jakim czasie urosną? Czy te wielkie hortensje z Waszych zdjęć też przycinacie przy ziemi wiosną i latem są już takie duże?
4 lata temu dostalam od mamy 2 boczne pedy z jej anabelek, takie majace po 1 galazce. Posadzilam i w nastepnym roku przycielam na 20 cm. Wyrosly krzaczory na ponad metr. W kolejnym roku ok 15 cm i tak tne do dzis - 2 sztuki posadzone od siebie ok 70 cm zrosly sie w jeden wielki krzaczek. Ciac, nie bac sie, lubia to.
Polecam również podkarpackie sady
Znajdziesz tutaj wiele pięknych odmian hortensji.

Polecam również podkarpackie sady

Znajdziesz tutaj wiele pięknych odmian hortensji.