Jakie lampy w ogrodzie
Moderator: wika001
Re: Jakie lampy w ogrodzie
ok, super, nie słyszałam o tej firmie wcale, a tak czytam, czytam no i mają bardzo dobre opinie, dziekuje za wskazówkę
Jeśli chodzi o lampy do ogrodu to bardzo dobrej jakości lampy kupicie online w sklepogrodowy.com Kupicie tu też same klosze czy słupki do lamp. My mamy od nich lampy kule, fajnie się prezentują w ogrodzie i są solidne, wytrzymałe na uszkodzenia mechaniczne.
Ostatnio szukałem sporo ofert na allegro, by upiękrzyć mój ogród w ładne, designerskie oświetlenie led. Znalazłem świecącą kulę ledową, które idealnie pasuje do mojego ogrodu
Jak ktoś chciałbym też zakupić podaję link do oferty: https://allegro.pl/oferta/lampa-kula-do ... 0852411562

Lampa ogrodowa nie tylko będzie oświetlała nasz ogród, ale również będzie pełnić funkcję dekoracji, więc moim zdaniem fajnie sprawdzają się lampy kule ogrodowe. 

Dobrze jak jeszcze same się ładują.
-
- Zainteresowany
Lubimy nastrojowe światło, dlatego do udekorowania swojego ogrodu i tarasu zamówiliśmy girlandy led i lampy wpuszczane w podłoże na megascenie. Podświetlenie od dołu daje fajny efekt, zwłaszcza po zmroku.
chcialabym troche odswiezyc ten wątek. Jakie lampy ogrodowe polecacie? Ogolnie warto na nie wydawac pieniadze?
Czy warto? To już raczej zależy od Ciebie. Jak chcesz mieć większy komfort, większe bezpieczeństwo, to warto
W takim razie chcę. Bo wiesz, teraz ceny sa coraz wyzsze i wyzsze, czlowiek szuka opcji, gdzie by tu oszczędzić
Co do oświetlenia ogrodowego to na stronie Jońca oglądałam ostatnio, różne lampy mają do wyboru. Jest nawet oświetlenie inteligentne, takie sterowane przy pomocy aplikacji w smartfonie. Też chciałabym mieć lampy w ogrodzie, jest wtedy o wiele ładniej.
Inflacja każdego dotknęła, także mnie, uwierz. Jak jednak masz ogród i chcesz tam w lecie przesiadywać ze znajomymi do wieczora, czy później nocy, to warto zadbać o dobrej jakości lampy. Ja kupiłem je od V-TAC. Taki producent m.in. tego typu rzeczy. Drogo nie było, od razu uspokajam. Po ponad dwóch latach użytkowania mogę zaś napisać, że było warto. Lampy są porządne, modne i solidneelwiira pisze:W takim razie chcę. Bo wiesz, teraz ceny sa coraz wyzsze i wyzsze, czlowiek szuka opcji, gdzie by tu oszczędzić
dziekuje za odpowiedz
Jakie polecacie oświetlenie ogrodu? Są reflektorki kierunkowe, są takie "pałki" świecące itp. Za i przeciw różnych rozwiązań? Ogólnie chciałabym, żeby w ogrodzie było jasno po odpaleniu oświetlenia, ale żeby sprzęt nie był za bardzo widoczny w dzień... fotki mile widziane.
Poza tym jakie macie zdanie o zamawianiu lamp w sklepach internetowych? Pytam się bo zastanawiam się czy nie zamówić w sklepie elampy. Czy ktoś miał może do czynienia z takim miejscem?
Poza tym jakie macie zdanie o zamawianiu lamp w sklepach internetowych? Pytam się bo zastanawiam się czy nie zamówić w sklepie elampy. Czy ktoś miał może do czynienia z takim miejscem?
Ostatnio zmieniony 21 mar 2022, 8:46 przez martan, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Początkujący
Można wykonać lampy do ogrodu we własnym zakresie np ze znalezionych na złomie różnych przedmiotów. Powstają wtedy lampy z w stylu loftowym i industrialnym.

Oczywiście jeżeli mają stać pod gołym niebem muszą mieć stosowane klosze. Natomiast ta lampa może stać np na tarasie.

Oczywiście jeżeli mają stać pod gołym niebem muszą mieć stosowane klosze. Natomiast ta lampa może stać np na tarasie.
Warto podświetlać ogród? Liczyliście, ile mniej więcej was to kosztuje? Chodzi mi głównie o prąd. Co z takiego oświetlenia ogrodowego powinno zrobić różnicę - https://www.lampy-ogrodowe.pl/ ?