Pergola tarasowa
Moderator: wika001
Pergola tarasowa
Jaką wybrać pergolę tarasową?
Re: Pergola tarasowa
Najlepiej i najbardziej naturalnie wygląda pergola tarasowa drewniana. Drewno to najlepszy i najładniejszy materiał konstrukcyjny i dekoracyjny. Akurat ja zdecydowanie też polecam po prostu zadbać o odpowiedniej jakości impregnację. Warto zastosować impregnat ochronno-dekoracyjny powłokotwórczy Vidaron. Świetnie wnika w drewno, zabezpiecza je przed szkodnikami i warunkami, dodatkowo też dekoruje. Na kilka ładnych lat będziemy mieli spokój z ponownym malowaniem drewna
-
elawroclaw
- Początkujący

Ja bym powiedziała, że najlepsza jest pergola aluminiowa - chroni przed nadmiernym ciepłem, chociaż moim ulubionym faktem jest możliwość odsłonięcia dachu. Lamele robią cuda!
Jeśli szukasz zaufanej firmy, mogę polecić Eska Zabudowy Tarasu. Są świetni, u mnie też wykonali raz-dwa!
Jeśli szukasz zaufanej firmy, mogę polecić Eska Zabudowy Tarasu. Są świetni, u mnie też wykonali raz-dwa!
We Wrocławiu działa firma Mitbau, która projektuje i produkuje konstrukcje aluminiowe w znanych systemach Schuco. Można u nich zamówić projekt zabudowy tarasu lub nawet zdecydować się na ogród zimowy. Mają katalog gotowych rozwiązań, więc można łatwo i szybko dobrać kształt konstrukcji do architektury domu. Wszystko produkują w systemach Schuco, które mają efektowne, wąskie profile, doskonałą szczelność i izolacyjność cieplną. Warto sprawdzić!
Podpowiecie mi, jaką pergolę wybrać?
Zależy mi na różnicy jakościowej.
Chcę mieć rozwiązanie na lata.
Jakie sugerujecie?
Zależy mi na różnicy jakościowej.
Chcę mieć rozwiązanie na lata.
Jakie sugerujecie?