Gdzie kupię nasiona na kiełki
Moderator: wika001
Gdzie kupię nasiona na kiełki
Witam. Szukam obecnie sklepu,w którym w dobrej cenie można kupić takie nasiona. Gdzie zamawialiście?
Re: Gdzie kupię nasiona na kiełki
w pobliskim sklepie ogrodniczym 

Ja jakiś czas temu zamawiałem tutaj: http://www.smakiziemi.eu/37-kielki
Maja tam najważniejsze nasiona: dyni, słonecznika, rzeżuchy oraz babki płesznik. Ceny niewysokie. Jeśli masz ogródek to na pewno taniej wychodzi posianie takich kiełków i potem zebranie ich samemu niż kupowanie w sklepie ( gdzie opakowanie kosztuje dość dużo i również nie wiadomo czy nie bylo pryskane - jeśli było to odpadają wszystko zdrowotne właściwości).
Maja tam najważniejsze nasiona: dyni, słonecznika, rzeżuchy oraz babki płesznik. Ceny niewysokie. Jeśli masz ogródek to na pewno taniej wychodzi posianie takich kiełków i potem zebranie ich samemu niż kupowanie w sklepie ( gdzie opakowanie kosztuje dość dużo i również nie wiadomo czy nie bylo pryskane - jeśli było to odpadają wszystko zdrowotne właściwości).
Ja zamówiłam ostatnio nasiona na kiełki o tajemniczej nazwie "Mieszanka wzmacniająca"
No i standardowo - rzodkiewka i soczewica
Zamawiam zazwyczaj tutaj http://www.kreocen.pl/kategoria/Nasiona-i-cebule-2_1039.html albo po prostu jadę do sklepu ogrodniczego. Dobrze, że coraz więcej osób decyduje się na samodzielną hodowlę kiełków - ceny w sklepach są teraz ogromne, więc moim zdaniem lepiej jest popracować i wyhodować sobie swoje i mieć pewność, że nie są trujące i nafaszerowane dziwnymi specyfikami. 

Justyna
W sklepie typu obi
W sklepie typu obi
Do mojego ogródka warzywnego kupuję nasiona w firmie esklep-nasiona.pl. Sprawdziłam tą firmę. Nasiona są bardzo dobrej jakości. Nie zdarzyło się, żeby nie wykiełkowały.
Mam jakiś większy carrefour koło siebie i tak koło warzyw i owoców jest stojak z nasionami i kiełkami
Generalnie w tym sklepie też jest sporo nasion - Solikor nasiona na kiełki mają nawet swoją osobną kategorię więc coś na pewno wybierzesz 

Ja widziałem w castoramie spory wybór, jednak tak naprawdę w każdym większym markecie można dostać nasiona.
Ja polecam ten sklep nasiona holenderskie. To wyjątkowe miejsce na mapie polskich sklepów branży rolniczej, oferujące nasiona renomowanych holenderskich firm zajmujących się produkcją warzyw. Szeroki wybór odmian i gatunków pozwala dobrać produkt idealnie dopasowany do potrzeb każdego klienta.
- atujestblog
- Zainteresowany
- Kontakt:
Też masz problem
Takie nasiona są w marketach, warzywniakach i sklepach spożywczych.

Takie nasiona są w marketach, warzywniakach i sklepach spożywczych.

@andqla YouTube