Hej, od jakiegoś czasu przymierzam się do zamontowania u siebie alarmu. Mieszkanie w bloku z wielkiej płyty, metraż 47 metrów kwadratowych, 3 pokoje. Nie mam pociągniętych żadnych kabli więc myślałem o Satel Perfecta WRL LTE. Nie mam zamiaru tego automatyzować. Potrzebuję kilka czujek ruchu, trzy czujki zalania, może kilka kontraktorów, czujnik dymu, manipulator i sygnalizator wewnętrzny.
Myślicie, że Satel Perfecta się sprawdzi? Jak wyglada kwestia sterowania z aplikacji (apka na iOS ma bardzo niską ocenę)?
Zamontowanie alarmu
Moderator: wika001
Re: Zamontowanie alarmu
Ja się zastanawiam nad wielką płytą i bezprzewodowką. Tam z wifi potrafią być też problemy.
Ogolnie mam doprowadzone już kable wszędzie i nie mam kabli pod alarm bo nie zakładałem sobie że będe go tworzył.
Teraz nie ma opcji prowadzenia elektryki Czy ktos ma może alarm bezprzewodowy? Jak się sprawdza?
Ogolnie mam doprowadzone już kable wszędzie i nie mam kabli pod alarm bo nie zakładałem sobie że będe go tworzył.
Teraz nie ma opcji prowadzenia elektryki Czy ktos ma może alarm bezprzewodowy? Jak się sprawdza?