Balustrada na balkonie
Moderator: wika001
-
- Zainteresowany
Re: Balustrada na balkonie
Ja mam tradycyjną tyle, że dodatkowo założyłam pomiędzy szczebelki siatkę z fulo.pl i po niej pną się pnącza. Efekt bardzo fajny
Kurcze, a takie pnącza nie są siedliskiej robaków, które mają potem ułatwiony dostęp do mieszkania? Jak to wygląda w praktyce?
No pewnie że są. Ja też stosowałam taką praktykę i bardzo żałuję ponieważ potem ciężko się pozbyć owadów. Wieczorami strach było otworzyć okno ponieważ nad ranem byłem cały pogryziony. Potem zdecydowałem się na specjalną balustradę tarasową i mam święty spokój. Wiadomo że owady zawsze będą no ale zdecydowanie jest ich mniej niż wcześniej.
-
- Początkujący
Jeżeli chodzi o balustradę na balkonie lub schodach wejściowych dodo mu, to zdecydowanie polecam wybrać stal nierdzewną, w pełnym ocynku i dzięki temu masz spokój z korozja przez lata,
Balustrady na balkon to jest bardzo ważny element każdego domu ! Powinny być nie tylko ładne, pasujące do wystroju domu, ogrodu, czy ogrodzenia ale przede wszystkim powinny być praktyczne
Ja w swoim domu postawiłam na balustrady typu listwa z racji takiej, że mam małe dziecko i kota dlatego też tego typu zabudowany balkon jedynie wchodził w gre ze względu na bezpieczeństwo
Polecam ten sklep z całego serca, wszystko jest wykonane perfekcyjnie, ceny też są na prawdę niskie i czas realizacji również nie jest długi 

Niekoniecznie trzeba wymieniać balustradę na nową. Można ją przecież piaskować. Do niedawna nie wiedziałam co to piaskowanie. Mogę Wam tylko nadmienić, że piaskowaniem w Grudziądzu zajmuje sie Technostal, i jest t z pewnością dokładniejsze od szlifowania. Balustrady po piaskowaniu wyglądają jak nowe.
Warto pomyśleć o tym, aby taką balustradę wykonać z drewna. Wtedy będzie to wyglądało bardzo elegancko i ponadczasowo. Bez problemu taki projekt wykona stolarnia w krakowie "modrzew". Polecam bliżej zapoznać się z ich ofertą.
W tym przypadku balustrada metalowa plus ocynk to dobre połączenie, raz że będzie ładnie się prezentować jeśli wybierzesz odpowiedni wzór, a dwa będzie solidna na wiele lat.
fajne są z kutego metalu, takie z fantazyjnymi wzorami
Ja mogę ci polecić firmę wykonującą najwyższej jakości balustrady stalowe. Moim zdaniem warto na nie postawić, bo są solidne i dobrze się prezentują. Osobiście bałabym się szklanej balustrady na naszym tarasie. Jest wysoko, mamy małe dzieci i któreś mogłoby zbić szkło. Poza tym czyszczenie takiej balustrady musi być uciążliwe.
U nas jest właśnie balustrada taka z gatunku ozdobnych i rzeczywiście fajnie się to prezentuje, nie ma nudy i sztampy 

-
- Początkujący
Witam fajnie wyglądają balustrady szklane, jednak z utrzymaniem na małym balkonie może być problem, aby z 2 stron podejść szczególnie w bloku.
Balustrada na schody metalowa czy szklana? Od początku byłam nastawiona na metalową, jednak im więcej realizacji oglądam tym bardziej podoba mi się szkło. W dodatku wychodzi taniej. Mąż twierdzi,że będzie widać paluchy. Jak to jest z tym szkłem? Jesteście zadowolone czy faktycznie ciężko utrzymać w czystości ( zwłaszcza to miejsce mocowania przy stopniach)?