Działka rekreacyjna - pielęgnacja, porady
Moderator: wika001
-
Marcelina Smołka
- Początkujący

Działka rekreacyjna - pielęgnacja, porady
Dzień dobry, czy mają Państwo protipy na to jak pielęgnować warzywniczek na działce rekreacyjnej? Przez długie przymrozki nic nam nie chce wyrosnąć w ogródku i zastanawiam się, czy cokolwiek jeszcze z tego będzie w tym roku.
Re: Działka rekreacyjna - pielęgnacja, porady
Wiele krzewów przemarzło przez mrozy i przymrozki w tym roku. Trzeba sprawdzić czy roślina żyje bo jak nie to już nic nie poradzisz i tylko wymiana na nową sadzonkę pomoże.
- atujestblog
- Zainteresowany

- Kontakt:
U mnie na działce najlepiej rosną grzyby. Piach i susza robi swoje.
Ogród robimy coraz mniejszy i mamy więcej czasu na grzyby i bujanie się w hamaku.
Ogród robimy coraz mniejszy i mamy więcej czasu na grzyby i bujanie się w hamaku.
@andqla YouTube
Może wymiana gruntu ? mieliśmy torf nic nie rosło wymieniliśmy i mamy pięknieatujestblog pisze:U mnie na działce najlepiej rosną grzyby. Piach i susza robi swoje.
Myślę, że wymiana gruntu byłaby odpowiednią opcją.
- atujestblog
- Zainteresowany

- Kontakt:
autor: MartaKo » 11 maja 2023, 15:49
Myślę, że wymiana gruntu byłaby odpowiednią opcją.
Na pewno nałożenie innej ziemi poprawiłoby warunki glebowe, ale zostaniemy chyba przy tej naturalnej. Coś tam tam jednak rośnie (piękne kwiaty, wrzosy, drzewa, krzewy itd. - bo to działka taka leśna). Szkoda, że nie mogę dodać tu foto.globek94 pisze:Może wymiana gruntu ? mieliśmy torf nic nie rosło wymieniliśmy i mamy pięknieatujestblog pisze:U mnie na działce najlepiej rosną grzyby. Piach i susza robi swoje.
@andqla YouTube
-
jowitaDrozd
- Początkujący

też żałuję, chciałabym to zobaczyc
- atujestblog
- Zainteresowany

- Kontakt:
Mam dużo fotek na blogu.jowitaDrozd pisze:też żałuję, chciałabym to zobaczyc
@andqla YouTube