Przetwory z cukinii
Moderator: wika001
Re: przetwory z cukinii
Wdzięczne warzywo mnóstwo dań można z niej zrobić.
			
			
									
						
										
						Re: przetwory z cukinii
czy ktoś z Was ma pomysł, dlaczego ogorki sa gorzkie?? Nie smakują jak powinny  Wyeliminowałem już wszystkie przyczyny o których przeczytałem i nie wiem co zrobiłem nie tak
 Wyeliminowałem już wszystkie przyczyny o których przeczytałem i nie wiem co zrobiłem nie tak 
			
			
									
						
										
						 Wyeliminowałem już wszystkie przyczyny o których przeczytałem i nie wiem co zrobiłem nie tak
 Wyeliminowałem już wszystkie przyczyny o których przeczytałem i nie wiem co zrobiłem nie tak 
- 
				domakowa92
- Zainteresowany 
- Posty: 37
- Rejestracja: 27 kwie 2018, 11:58
Re: przetwory z cukinii
Uwielbiam placki z cukinii
			
			
									
						
										
						Re: przetwory z cukinii
Jeśli chodzi o przetwory z cukinii, to koniecznie spróbuj sałatkę z cukinii i papryki, albo leczo z cukinii do słoika.
			
			
									
						
										
						Re: przetwory z cukinii
Mogę polecić każdemu świetny przepis z cukinii.
Cukinia faszerowana z mięsem.
Cukinię obrać ze skórki, przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć pestki, nafaszerować mielonym mięsem i z ryżem lub kaszą (jak na gołąbki), włożyć do rondla, podlać lekko oliwą, zapiec w piekarniku. Pod koniec podlać ketchupem lub sosem pomidorowym. Podawać posypaną pietruszką lub koperkiem. To samo można przygotować, krojąc cukinię w grube plastry, w środek w miejsce pestek wkładając kulkę z mięsa i ryżu. Takie „placki” wyglądają ładnie na półmisku. Trzeba je nakładać łyżką-łopatką.
Przepis ze strony dzialka.bazafirmy.pl/warzywa/przepisy-arcydziegiel-dynia-fasolka-flazeolet.php
			
			
									
						
										
						Cukinia faszerowana z mięsem.
Cukinię obrać ze skórki, przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć pestki, nafaszerować mielonym mięsem i z ryżem lub kaszą (jak na gołąbki), włożyć do rondla, podlać lekko oliwą, zapiec w piekarniku. Pod koniec podlać ketchupem lub sosem pomidorowym. Podawać posypaną pietruszką lub koperkiem. To samo można przygotować, krojąc cukinię w grube plastry, w środek w miejsce pestek wkładając kulkę z mięsa i ryżu. Takie „placki” wyglądają ładnie na półmisku. Trzeba je nakładać łyżką-łopatką.
Przepis ze strony dzialka.bazafirmy.pl/warzywa/przepisy-arcydziegiel-dynia-fasolka-flazeolet.php


