w internecie tego bardzo dużo jest. Ogólnie taki tunel to nie jest nic trudnego wystarczy zrobić konstrukcje i przykryć foliąkrychav pisze:Chciałabym mieć w ogrodzie tunel foliowy.
Tylko nie wiem gdzie go kupić.
Tunel foliowy
Moderator: wika001
-
annamaslowska
- Zainteresowany

Re: Tunel foliowy
Mój mąż wykonał tunel foliowy 3x6 własnoręcznie
ważne, by stelaż zrobić solidny, najlepiej metalowy, pamiętać też trzeba by zrobić dużą ilość okien. My zrobiliśmy mało i latem się wszystko gotowało, rośliny się zaparzały, bo nie było przewiewu. Na szczęście mąż złota rączka dorobił szybko kilka okien i jest lepiej niż fabryczny tunel foliowy 3x6 teraz już można kupić nawet taki, co ma 12 okien
to duży komfort, szczególnie w upalne lato. Jak chcecie zobaczyć jak wygląda taki tunel foliowy 3x6 z 12 oknami. Mimo wszystko namawiam do samodzielnego wykonania tunelu foliowego daje to dużo satysfakcji 
-
Kornelia88
- Początkujący

Dwa lata temu kupiłam tunel foliowy do uprawy warzyw. Spełnił moje oczekiwania, nic sie z nim nie stało, folia jest cała. Warzywka intensywnie wzrastały i bogato owocowały, co mnie ucieszyło.
Ja się zastanawiam czy wybrać model metalowy czy tunel foliowy z rurek PCV? Oba modele widziałam w wielu wymiarach, tylko nie wiem, co się lepiej sprawdzi...? Możecie coś podpowiedzieć?
-
zuzanna-zuz
- Początkujący

Tunel z rurek PCV jest lżejszy. Taki mi odleciał przy mocnym wietrze. W moim przypadku lepiej sprawdził się metalowy stelaż - o wiele solidniejszy.
Wybieram chwasty , przekopuję, sieję gorczycę, która ma właściwości odkażające glebę. Podrośnie, ścinam i przekopuję. Daję obornik koński, granulowany i nie podlewam, zostawiam w spokoju do marca. Wtedy dopiero podlewam, wytwarza się ciepełko pod folią i mogę działać. Nic mi nie choruje, poly ma obfite, a pod folią mam zawsze pomidory, paprykę i ogórki.
Od siebie mogę polecić tę szkółkę - możesz zamówić tam liczne artykuły ogrodnicze
Od siebie mogę polecić tę szkółkę - możesz zamówić tam liczne artykuły ogrodnicze
-
keramzycik
- Początkujący

Witam
Tunel foliowy to naprawdę super sprawa, mozna go kupić bez problemu w sklepie ogrodniczym a jeżeli tam nie znajdziesz wszystkiego to warto sie wybrac do najbliższego sklepu budowlanego i dokupić potrzebne materiały. Pozdrawiam! 
-
papasmerf25
- Początkujący

Witam, Jakie pomidory do szklarni