Jaka sauna do ogrodu?
Moderator: wika001
-
- Początkujący
Re: Jaka sauna do ogrodu?
sauny do ogrodu mogę polecić z własnego doświadczenia. Zakupiłem saunę ogrodową w kształcie beczki u pana szklarskiego (ams sauna) i od tamtego momentu nie wyobrażam sobie leniwej niedzieli bez wizyty w tym odstresowującym miejscu. To cudowna inwestycja za naprawdę dobrą kwotę!
ja mam zasadę, przy zakupie on line sprawdzam unikatowe opisy produktów, jeśli np. 2 czy 3 modele są do siebie bardzo podobne. To ułatwia sprawę 

Sauna w ogrodzie to świetny pomysł. Można miło spędzać czas z najbliższymi w bardzo komfortowych warunkach. Ważne, aby była wykonana z dobrej jakości drewna, takie balie ogrodowe http://balia-drewniana.pl powinny się nadać - są dość solidne.
-
- Początkujący
Fajny pomysł z sauną w ogrodzie, ale to chyba wymaga sporych inwestycji, a następnie drogie w utrzymaniu jest. Ale chyba warto za chwilę ekstrawagancji.
-
- Początkujący
Generalnie sauna w ogrodzie to świetny pomysł. Czytałam kiedyś ciekawy artykuł na ten temat przed zakupem.
Uwielbiam przebywać w saunie, ale taka sauna w ogrodzie to raczej na dużą działkę, bo sporo miejsca zajmuje i jak jest opalana drewnem to w jaki sposób reguluje się temperaturę ?
Chcę mieć saunę w nowobudowanym domu, no ale biorę pod uwagę tylko takie na podczerwień. Przyczyna dosyć prosta - na podstawienie parowej po prostu mnie nie stać. Teraz... czy to się nie nudzi i czy sauna na podczerwień faktycznie robi różnicę? Tzn. czy będę czerpać z tego przyjemność? Miałem okazję korzystania kilka razy, ale to było dawno. Jak jest z czasem?
Ja zawsze chciałam mieć sauny fińską i chyba na lato taką saunę będę miała. Moja sąsiadka ma taką saunę i kilka razy byłam u niej i korzystałam. Powiem wam, że dzięki sąsiadce przekonałam się do takiej opcji i już sama nie mogę się doczekać.
-
- Początkujący
Sauna ogrodowa powinna być dopasowana do miejsca, w którym zostanie zamontowania, potrzeb przyszłych użytkowników i możliwości finansowych inwestora. Dobrze, aby dodatkowo pasowała stylem do ogrodowej przestrzeni - jeśli chodzi o kształt, decydując się na indywidualny projekt, możemy kupić saunę zewnętrzną, która w 100% wpisze się w nasz gust. Oczywiście niezmienną popularnością cieszą się tradycyjne domki z litych bali, ale to nie jedyne rozwiązanie.
Coraz częściej klasyczne balie opalane drewnem zastępowane są bezpieczniejszą i wygodniejszą wersją na prąd.
To mniej tradycyjne rozwiązanie, ale wszystko zależy, czego szukamy.
To mniej tradycyjne rozwiązanie, ale wszystko zależy, czego szukamy.