Gdzie kupujecie rośliny?
Moderator: wika001
-
- Zainteresowany
Re: Gdzie kupujecie rośliny?
W dobrych szkółkach ogrodniczych gdzie mam szeroki wybór zarówno roślin jak i krzewów czy drzewek przy czym cenowo wygląda to naprawdę dobrze. Powyżej można znaleźć już kilka adresów do szkółek online.
Ja wszystkie swoje sadzonki mam z gospodarstwa Romańskich bo są naprawdę wysokiej jakości. Poza tym Państwo Romańscy to bardzo sympatyczni i pomocni ludzie więc współpraca z nimi to czysta przyjemność.
-
- Zainteresowany
najwygodniejsza forma zakupów są sklepy internetowe i to dotyczy także roślin, drzewek, sadzonek czy pozostałych artykułów ogrodniczych. Na plus zawsze niższa cena i szeroki asortyment.
Nasiona, podłoża oraz inne niezbędne produkty do ogrodu i pielęgnacji roślin zawsze kupuje w sklepie Potworny Ogród.
Też jestem zdania, że szkółki internetowe to znakomita opcja na to aby znaleźć niemal wszystkie rośliny i drzewka jakich potrzebujemy oraz jakie nam się podobają i to w niższej cenie, sam często korzystam z takiej formy 

-
- Aktywny
Też tak uważam, Sam zamawiam z Podkarpackich Sadów. Mają bardzo fajne rośliny, bez problemu mi przeżywają zimę, a mieszkam w rejonie górskim.
Różnie... czasem w marketach budowlanych, czasem w mniejszych sklepach, ale najczęściej w hurtowni kwiatów w Katowicach.
Zamawiam przez internet jeśli to mają byc jakies specjale rośliny w sensie przez neta jest duzo wiekszy wybór więc mozna fikusnie rzeczy pozamawiac
Zazwyczaj zamawiam przez internet bo ceny są znacznie niższe niż w sklepach stacjonarnych
-
- Początkujący
- Kontakt:
Teraz to głównie przez internet, bo w szkółkach często nie ma wyboru. Oczywiście rozumiem, że nie może być wszystkiego, ale po jakieś rzadkie okazy to tylko internet
-
- Początkujący
Ja staram się kupować rośliny w okolicznych szkółkach. Unikam marketów bo strasznie zaniedbują tam rośliny.
W szkółkach albo sklepach ogrodniczych.
-
- Początkujący
Ja kupuję kwiaty i krzewy w Centrum Ogrodniczym Gardenia. Można liczyć na fachową pomoc.
Ja ostatnio drzewka owocowe kupowałam przez internet i przyszły bardzo dobrze zabezpieczone
widać że można to zrobić bez wychodzenia za domu 

-
- Zainteresowany
Ja swoje rośliny od lat kupuję w jednej szkółce bo mam do nich 100% zaufania. Szkółka oferuję szeroki wachlarz zdrowych i pięknych roślin, które jeżeli będziemy o nie dbać na pewno nam się odwdzięczą swoim pięknem.