kret naturalnie użyźnia glebę nie wiem czemu ludziom przeszkadza wykopany dołekKasia_D pisze:Mam sposób, który od dawna stosuje mój tata ponieważ kret nie znosi hałasu warto rozstawic w niedużych odległościach takie prowizoryczne kołatki - które robimy następująco: wkładamy patyk w dziurę zrobioną przez kreta, a na nim umieszczamy odwróconą do góry dnem puszkę po napoju ewentualnie plastykową butelkę. - równie skuteczne jest częste koszenie trawnika, ponieważ hałas kosiarki powinien go zniechęcić do dłuższego osiedlenia się w naszym ogrodzie. Można także zastosować chemiczne preparaty, a nowo powstające kopce niszczyć
powodzenia
kret w ogrodzie
Moderator: wika001
-
- Zainteresowany
Re: Kret w ogrodzie
Re: kret w ogrodzie
Jeśli Ci taki kret wykopie kopczyk na środku wypielęgnowanego trawnika, to uwierz, ze bedzie Ci to przeszkadzało
Szczególnie ze zwykle nie kończy się tutaj na jednym tylko kopczyku, ale taki krecik potrafi stworzyć tych kopczyków bardzo wiele. Ze swojej strony polecam kretołapa:

Jeden zestaw potrafi poradzic sobie z dużą ilością kretowisk. Dopiero wchodzi to do Polski, jednak w innych krajach Europy Zachodniej jest bardzo popularny.

Jeden zestaw potrafi poradzic sobie z dużą ilością kretowisk. Dopiero wchodzi to do Polski, jednak w innych krajach Europy Zachodniej jest bardzo popularny.
-
- Początkujący
Hej, mam spory problem z kretami czy trutka na kreta będzie dobrym rozwiązaniem? czasem budynku gospodarczym mogę zauważyć gryzonie więc czy łapki na myszy są skuteczne? Moją uwagę zwróciła też kosa akumulatorowa i zastanawiam się czy ktoś może coś polecić. Ja ze swojej strony na pewno polecam fiskars nożyce do żywopłotu bo są świetne i warto też zwrócić uwagę na sekator gardena.
A waszym zdaniem lepiej sprawdza sie opryskiwacz ręczny czy opryskiwacz plecakowy?
Na Kreta żaden opryskiwacz nie pomoże więc pisz posty zgodnie z tematem! Krety sa pod ochroną i walka z nimi nie jest prosta ale mając trochę zapału można sobie z nimi poradzićzgredek pisze:A waszym zdaniem lepiej sprawdza sie opryskiwacz ręczny czy opryskiwacz plecakowy?