Jaki kominek wybrać ?
Moderator: wika001
-
- Zainteresowany
Re: Jaki kominek wybrać ?
Ja wybrałem wkład kominkowy stalowy z firmy Pama i powiem wam, że bardzo dobrze trafiłem jeżeli chodzi o tą firmę. Mój kominek stoi u nas już od zeszłej jesieni i bardzo dobrze się sprawuję i pięknie ozdabia nasz salon.
-
- Początkujący
W kwestii wykończenia to moim zdaniem najbardziej praktycznym rozwiązaniem jest po prostu klinker. Łątwo się go układa, prosto czyści, estetycznie wygląda. Tu polecam kolekcje King Klinker
Ja mieszkam obecnie w domu, gdzie jest koza i nagrzewa się mega bardzo. W sklepie z kominkami wybieraliśmy nasz kominek i tam jeden wystawowy jest ciagle palony i owszem szyba nagrzewa się, ale już cała obudowa kominka nie parzy - u nas będzie kominek, ale to tez głównie ze względów estetycznych, kozy nam się nie podobają wizualnie.
Aktualnie zastanawiam się tylko czy inwestować w kominek elektryczny czy moze jednak postawic na tradycyjny.
Czy ktoś ma elektryczny i napisze jak mu się sprawdza?
Zastanawiałąm sie nad zamówieniem od nich https://www.kominki-elektryczne.pl/
Aktualnie zastanawiam się tylko czy inwestować w kominek elektryczny czy moze jednak postawic na tradycyjny.
Czy ktoś ma elektryczny i napisze jak mu się sprawdza?
Zastanawiałąm sie nad zamówieniem od nich https://www.kominki-elektryczne.pl/
-
- Zainteresowany
Jeżeli faktycznie mamy zrobioną zabudowę z plyt gk to bardzo dobrym rozwiązaniem jest zastosowanie płytek klinkierowych z King Klinker.
Dokładnie tak. King Klinker to jedna z najlepszych firm, bardzo fajne kolekcje, bardzo dobrej jakości płytki. Do tego rozsądne ceny
Różne są rodzaje kominków, ale te konwekcyjne są najpopularniejsze, ponieważ jest to najprostsze i najtańsze rozwiązanie na ogrzewanie kominkowe.
My mamy z płaszczem wodnym. Bardzo dobra jakość, świetnie sie prezentuje i wygodny i w paleniu i czyszczeniu
Fajne są także kominki na pellet.

Wiem że niektórzy kupują elektryczne ale to nie ten sam urok

Wiem że niektórzy kupują elektryczne ale to nie ten sam urok

Nam instalator doradził kupić kominek z Kratki.com, musiał być narożny no i z płaszczem wodnym. I taki mamy , model Maja
Ja mogę mieć jedynie biokominek
My mamy z defro kominek i jest bardzo fajny. U rodziców są kominki z castoramy, nie najdroższe i też działają. Po 15 latach był wymieniony i to po niezłej eksploatacji. Przepaliła się jakaś część nad paleniskiem. Tylko kupują żeliwne. I naprawdę praktycznie to główne ogrzewanie poza sezonem jak i w sezonie.
Dla bezpieczeństwa duże znaczenie ma odpowiednia izolacja kominka
Dla bezpieczeństwa duże znaczenie ma odpowiednia izolacja kominka
Ja wybrałem kominek na pellet i jestem bardzo zadowolony z tego wyboru.
-
- Początkujący
Na stronie firmy kominki deluxe znajdziesz różne rodzaje kominków, w tym tradycyjne kominki na drewno, nowoczesne kominki elektryczne, a także ekologiczne kominki na biopaliwo. Wszystkie produkty oferowane przez tę firmę są starannie dobrane, trwałe i bezpieczne w użytkowaniu.
Do mojego kominka wybrałem płytki klinkierowe z King Klinker i jestem bardzo zadowolony z efektu. Płytki są trwałe i estetyczne, a oferta jest naprawdę szeroka.
Nowoczesny kominek to ozdoba domu. Dla mnie rewelka. Kolekcja Dream House i Old Castle po prostu świetne. Duży wybór płytek. Każdy znajdzie coś dla siebie