Szklarnia czy tunel ?
Moderator: wika001
Re: Szklarnia czy tunel ?
Dokładnie tak jak powyżej, wszystko uzależnione jest od tego na hodowli czego się skupiasz oraz jaka ma być powierzchnia. Jeżeli planujesz coś większego to polecam szklarnię będzie trwalsza i bardziej solidna.
Jak szklarnia, to pełne wyposażenie dostaniesz na www.lchortigroup.pl . Już dawno temu kupowałam, sprzęt i materiały naprawdę daje rade, serdecznie polecam.
-
- Początkujący
Ja też bym wybrała szklarnię, bo dużo lepiej wygląda.
-
- Początkujący
Ogólnie szklarnia to lepszy pomysł, ale nadal należy o nią dbać
Lepszą opcją jest szklarnia, ale to kwestia gustu.
A to ja się wyłamię. Do mnie tunel bardziej przemawia.
Jeżeli chodzi o szklarnie to polecam zamontować w niej takie lampy specjalistyczne jak w tej ofercie https://sklep.elektrospark.pl/oswietlen ... ,7787.html Dzieki nim będziesz mieć o wiele lepiej owocujace rosliny, ponieważ światło w jakim bedą rośliny z lamp będzie bardzo dobrze na nie oddziałowywać. Warto sie nad tym zastanowic.
Niestety ale nie do końca się zgodzę, bo to nie tylko kwestia gustu, ale i również przede wszystkim miejsca i przestrzeni jaką posiadamy w ogrodzie. Szklarnia sprawdzi się w dużym i przestronnym ogrodzie.
U nas jest tunel i mogę go z czystym sumieniem polecić. Oczywiście jeżeli chodzi o materiał to polecam trwalszy najlepiej ze sklepu Ogrodmacieja mają bardzo dobrą jakość materiałów ogrodowych.
U mnie dobra folia wytrzymuje co najmniej 6 lat. Dlatego mniejszym kosztem jest tunel. Na szklarnię na razie mnie nie stać.
Zdecydowanie polecam tunel foliowy 3x6 mój mąż zrobił go sam od a do z, jak ktoś potrzebuje gotowy tunel foliowy 3x6 polecam kolor zielony i metalowy stelaż. Już to pisałam wcześniej, że ważny jest fakt, by tunel miał 12 okien tek jak ten