Trawnik na dachu
Moderator: wika001
-
- Początkujący
- Kontakt:
Re: Trawnik na dachu
Przyznam że pierwszy raz słyszę o trawniku na dachu.
Interesujący pomysł. Jestem ciekawa efektów 

-
- Zainteresowany
Osobiście polecam takie rozwiązanie jak zielone dachy. Ogród na dachu to nie tylko atrakcyjny wygląda ale również same plusy jeżeli chodzi o żywotność dachu, który jest przedłużony. Jeżeli ktoś z was jest zwolennikiem takiego pomysłu lub szuka firmy, która takie dachy robi to polecam firmę xeroflor.pl.
-
- Początkujący
- Kontakt:
Jak chcesz mieć zielony dach to odpuść sobie trawę. Zapuść mech, będzie zielono i problem z koszeniem odejdzie, a mech sobie żyje sam.
trawnik może być za ciężki, mech wydaje się lepszym rozwiązaniem i nie wymaga cięcia
NIe jest trudne znalezienie zielonego dachu bo praktycznie każda duż firma ma w swoiej ofercie zielone dachówki. Problem robi się jeśli chcesz stworzyć tak zwany ogród na dachu. W Polsce czasami widzi się takie ogrody na galeriach handlowych czy na biurowcach w dużych miastach. Za granicą jednak takie rozwiązanie jest bardzo popularne i widzi się je również na domach jednorodzinnych.
Zobacz sobie zdjęcie poniżej. Polecam szukać wśród firm w Warszawie i okolicach.

Zobacz sobie zdjęcie poniżej. Polecam szukać wśród firm w Warszawie i okolicach.

Ja pytam z ciekawości, po co sadzić trawę na dachu ? Chodzi wyłącznie o aspekt dekoracyjny ? A jak to kosić i podlewać ?
-
- Zainteresowany
Znam firmę xeroflor i mam zamiar na przyszły rok taki zielony dach zamówić. Z tego o wiem to chyba takich zielonych dachów się nie kosi ….można je przycinać.
Taki zielony dach to zdecydowanie rozwiązanie, nad którym warto się zastanowić. Nie dość, że dzięki temu zwiększamy obszary zielone to jeszcze taki zielony dach jest świetną izolacją akustyczną i chroni w lecie przed przegrzewaniem.
sprobuj zatrudnic specjalistow zeby miec zrobione to dobrze