Gdzie kupujecie doniczki?
Moderator: wika001
Re: Gdzie kupujecie doniczki?
Mi też się podobają betonowe donice Pozbruk, jest kilka wzorów ale do mojego ogrodu najbardziej pasują te hiszpańskie
Ja kupilem w sklepie internetowym i jestem bardzo zadowolony. Kwiaty ladnie sie prezentuja. Jest tam bardzo duzy wybór sa naprawde bardzo ładne . Chiałam zeby pasowaly mi do wnetrza wiec wybieram te troche drozsze
U nas to różnie. Głównie kupowało sie doniczki przy okazji innych zakupów albo przez internet. W zeszłym roku zainwestowaliśmy w skrzyneczki drewniane z pakobud.com.pl czesc przeznaczylismy wlasnie do kwiatów, czesc do ziół a reszta jako a'la lampiony ogrodowe
Ostatnio zmieniony 27 lis 2019, 22:59 przez emi65, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Aktywny
Polecam robić samemu. Moja żonka już mi połowę ogrodu pod nie zabrała. Fajne można robić na bazie materiału i cementu. Byle jaką formę czy nawet kształt. Ostatnio robiły donice o kształcie gwiazdy. Może komuś się to podoba, mi nie
no ale to gusta a o nich się nie dyskutuje.

Ja lubię nowoczesne rozwiązania i modernistyczne dodatki. Dlatego jeśli chodzi o donice to najbardziej podobają mi się te geometryczne, dostępne w sklepie internetowym Ogrodolandia. Póki co mam dwie takie w swoim ogrodzie i jestem z nich bardzo zadowolona. Myślę, że na wiosnę jeszcze kilka dokupię 

-
- Początkujący
Ja zakupiłam ozdobne donice w sklepie internetowym są w naprawdę przyzwoitych cenach i pięknie się prezentują także polecam zajrzeć 

Przykładowo, kupuję kaskadowe donice są naprawdę świetne i bardzo dobrze mi się sprawdzają 

Doniczki plastikowe dobrze spełniają swoją rolę ale nie wyglądają tak atrakcyjnie jak na przykład donice ceramiczne czy gliniane, które są zresztą o wiele bardziej wytrzymalsze.
Sama uważam, że takie dodatki są bardzo ważne w przypadku naszego ogrodu. To one budują klimat, wygląd naszego tarasu.
Ciekawe doniczki mają na przykład tutaj - w ostatnim czasie zamówiłam dość sporą partię do swojego domu i jestem zadowolona
Bardzo ładnie się prezentują. Pozdrawiam. https://booka.net.pl/jak-wybierac-odpow ... tekstylia/

Sama uważam, że takie dodatki są bardzo ważne w przypadku naszego ogrodu. To one budują klimat, wygląd naszego tarasu.
Ciekawe doniczki mają na przykład tutaj - w ostatnim czasie zamówiłam dość sporą partię do swojego domu i jestem zadowolona

-
- Początkujący
Arowana14 pisze:Tak jak w temacie gdzie zazwyczaj kupujecie doniczki? Chodzi mi o małe doniczki na parapet jak i wielkie ogrodowe donice.
Gigantyczny wybór jest na allegro. Ja często kupuję i uważam, że naprawdę warto. Doniczki są wykonane solidnie i wytrzymale.
Bardzo duży wybór doniczek jest w sklepie internetowym Casa Carina. Doniczki różnych kształtów, wymiarów, kolorów i fasonów, różnych marek. Jakość to taka wyższa półka, nie to co te marketowe 

-
- Początkujący
Ja polecam sklep-kwiecisty.pl mają bardzo duży wybór i super ceny
Super wybór doniczek ma hurtownia ogrodnicza Green&Joy z Gdańska. Prowadzę kwiaciarnię i tam własnie zaopatruję się w doniczki i masę innych rzeczy, mają zdecydowanie rozsądne ceny, fajny wybór i sprawnie realizują zamówienia.
-
- Początkujący
Ja zawsze kupuje razem z roślinami. Zazwyczaj każdy sklep oferuje. Gorzej jest, jeśli ktoś szuka doniczki 5,5 cm do kaktusów.
Raz kupiłam ceramiczne naczynie do zapiekania i się zbiło. Od tamtego momentu unikam kupowania delikatnych rzeczy w miejscach innych niż po prostu sklep online.
Jeśli szukacie oryginalnych wzorów ceramiki, warto jest zajrzeć sobie tutaj:
https://andyceramika.pl/czajniki
Jest to sklep z oryginalną ceramiką z Bolesławca.
Jeśli szukacie oryginalnych wzorów ceramiki, warto jest zajrzeć sobie tutaj:
https://andyceramika.pl/czajniki
Jest to sklep z oryginalną ceramiką z Bolesławca.