Ogrodzenie tymczasowe czy stałe z wydzieloną częścią ogrodową?
Moderator: wika001
Ogrodzenie tymczasowe czy stałe z wydzieloną częścią ogrodową?
Witam, dzięki ładnej pogodzie na nowej działce ekipa budowlana rozpoczęła budowę domu. Zastanawiam się, czy zrobić tymczasowe ogrodzenie czy może zrobić już takie na stałe i wydzielić część ogrodową, na której zasieję już trawę i osobno część budowlaną? Na http://betonnadom.pl/zanim-kupisz/faq/beton-slupki-ogrodzeniowe-wybrac czytałam o ogrodzeniu betonowym. Jak najlepiej ugryźć ten temat?
-
- Początkujący
Re: Ogrodzenie tymczasowe czy stałe z wydzieloną częścią ogrodową?
Hmm, te i te mogą spełniać swoje wymagania.
-
- Zainteresowany
Myślę, że jeżeli budowa potrwa dłużej, co jest realne bo takie roboty zawsze się wydłużają, to dobrym pomysłem byłoby tymczasowo plac budowy odgrodzić.
Zdecydowanie warto się odgrodzić. Tylko teraz pytanie czy to tymczasowe ogrodzenie ma być tylko do tego czy później ma posłużyć jako normalne ogrodzenie.
Osobiście odradzam betonowy płot, wygląda ciężko i wizualnie ogranicza teren. Rzadko kiedy udaje się takie ogrodzenie wkomponować w teren. Proponuje zastanowić się nad płotem drewnianym. Jest tyle możliwości teraz. W zależności od zasobności portfela można kupić płot lamelowy, który idealnie spełnia funkcje osłonowe lub pełniejszy płot drewniany szczelny lub Holender.
Ja swój płot kupowałam w firmie Wooder, kurier przywiózł mi towar pod dom, więc problem z transportem ze sklepu mi odpadł.
Osobiście odradzam betonowy płot, wygląda ciężko i wizualnie ogranicza teren. Rzadko kiedy udaje się takie ogrodzenie wkomponować w teren. Proponuje zastanowić się nad płotem drewnianym. Jest tyle możliwości teraz. W zależności od zasobności portfela można kupić płot lamelowy, który idealnie spełnia funkcje osłonowe lub pełniejszy płot drewniany szczelny lub Holender.
Ja swój płot kupowałam w firmie Wooder, kurier przywiózł mi towar pod dom, więc problem z transportem ze sklepu mi odpadł.
Całkowicie bezobsługowe przez wiele lat..