Konta bankowe
Moderator: wika001
Re: Konta bankowe
Banki raczej mają bardzo podobne oferty, więc wybór jest średni
Pewnie! W bankach teraz wszędzie to samo.
Jeśli interesuje was temat płatności w zagranicznych sklepach internetowych, to możecie zajrzeć do ekantor. Według mnie można znaleźć tu naprawdę dobre i skuteczne porady w tej kwestii.
Jeśli szukasz dobrego konta firmowego, zerknij sobie na ranking firmowych kont bankowych.
-
- Zainteresowany
Przecież w tych niektórych bankach to tak oszukują, że szkoda gadać. Ja raz miałem na jednym koncie minus parę złotych, o tym koncie zupełnie zapomniałem, a potem odezwał się do mnie windykator. Cuda, dziwy. Szkoda gadać.
Muszę założyć sobie nowe konta, aby zintegrować je z system płatności, na który się zdecyduję. Już wybrałem kilka opcji, ale najkorzystniejsza okazała się ta dostępna na stronie cashbill.pl. Myślę, że to świetna możliwość dla każdego, więc zostawiam Wam informacje, jeśli ktoś będzie zainteresowany.
Mnie się najbardziej podoba oferta kont bankowych w Nest Banku. Sam mam u nic rachunek oszczędnoścowo-rozliczeniowy Nest konto. Jest to chyba jedyny znany bank w którym wszystkie podstawowe usługi są bezpłatne. Ani za prowadzenie konta, ani za wydanie i używanie karty płatniczej. Tak samo jest z wypłatami gotówki ze wszystkich bankomatach w Polsce i wpłatach we wpatomatach w sieci Euronetu. Również internetowe przelewy krajowe Elixir są bezpłatne. Zaraz ktoś mi napiszę, że większość banków ma podobną ofertę. Na pierwszy rzut oka tak ale jak mocniej wczytamy się w ich cenniki i tabele opłat i prowizji to okaże się, że nie jest tak różowo. Na pewno większość banków ma bezpłatne przelewy internetowe ale już wypłaty z bankomatów oprócz tych należących do danego banku są płatne. Niby niewielka prowizja bo ok 2 złotych od wypłaty ale jeśli w miesiącu mamy 10 takich wypłat to dodatkowo płacimy prowizję 20 złoty.
Moim zdaniem bardzo fajne warunki oferuje Toyota Bank. Mam tam konto firmowe i jestem bardzo zadowolony. Możliwa linia kredytowa, sporo dodatkowych usług, leasingi, kredyty itp - wszystko naprawdę dobrze zorganizowane.
Jeżeli zastanawiamy się jakie konto bankowe wybrać to warto zwrócić się o pomoc doradcy finansowego. Ja mogę również polecić bardzo ciekawy blog - doradcafinansowy.org. W mojej sytuacji bardzo się przydał. Mam nadzieję, że i Wam też się przyda.
Na jakiej zasadzie wybraliście swoje? Czytam wpis o kartach kredytowych, duży wybór, to też problem. Czeka mnie dużo czytania, dzisiejszego dnia. Co zadecydowało u was?
Ostatnio zmieniony 26 lip 2019, 7:42 przez asianocon, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja? W sumie nie miałam wielkiego wyboru, jak byłam nastolatką, mama zaprowadziła mnie do banku i założyła mi konto no i zostałam do dziś.
Ja miałam konto w mBanku, teraz mam w Millennium i oba mogę śmiało polecić.
A czy wiecie, jak założyć darmowe konto?