Jak wykonać sklep internetowy?
Moderator: wika001
Re: Jak wykonać sklep internetowy?
Najlepiej zwrócić się do profesjonalnej agencji specjalizującej się w marketingu seo. Tutaj dobrze jest opierać się na poleceniach i sprawdzonych opiniach. Dobra firma nie tylko stworzy stronę internetową i wypozycjonuje ją w sieci. Kompleksowa usług powinna obejmować także projektowanie logo firmy czy promocję na facebooku.
Jeśli chodzi o sklep internetowy, to polecam powierzyć to zadanie specjalistą - jest wiele czynników, które będą wpływać na samo kupno w naszym sklepie, oraz na to, jak wyświetlamy się w wyszukiwarce internetowej - są one na tyle skomplikowane i jest ich tak wiele, że aby przede wszystkim je zrozumieć, stracimy bardzo dużo cennego czasu jak i pieniędzy. Zależy nam przecież na sprzedawaniu, więc chcemy sklep jak najbardziej przyjazny dla Klienta. Od siebie polecam Silneo - sklep otrzymałem przejrzysty, prosty w obsłudze, a dodatkowo reklamuję go w sieci współpracując z tą samą firmą. Na początku chciałem skorzystać z darmowych rozwiązań, niestety dość szybko zdałem sobie sprawę, że takie rozwiązanie nie pozwala mi w pełni zarządzać moim sklepem, a także niektóre jego elementy, były bardzo zawiłe i skomplikowane z perspektywy potencjalnego klienta sklepu.
Wykonanie swoją drogą, trzeba tez pamiętac o ochronie nazwy naszego sklepu jak juz go założymy.
Wiem, że to nie taka łatwa sprawa, ale jeśli znajdziemy odpowiednie firmy do współpracy, to wszystko będzie proste. Polecam szczególnie stronę cashbill.pl, na której znajdziesz informacje odnośnie platformy i płatności online. To wszystko będzie Ci potrzebne, więc już się za tym rozglądaj. Cashbill to dobra firma, która powoli zaczyna robić rewolucję na polskim rynku w sieci.
-
- Zainteresowany
Jak masz swoj biznes to pamiętaj koniecznie o zastrzezeniu znaku towarowego nazwydlafirm.com/jak-zastrzec-nazwe-firmy-i-kiedy-rejestrowac-znak-towarowy/
Może warto skorzystać z szablonów? Jeśli sklep ma mieć dość standardowe funkcje to po co przepłacać za projektowanie?
Sama zamierzam skorzystać z platformy polskiej firmy, co ważne bo klienci mojego sklepu też będą krajowi
Jak myślicie, to dobry pomysł? Może macie jakieś rady?

Musisz tez pomyśleć o odpowiednim laptopie. Nie musisz od razu kupować za gotówkę. Nawet osoba prywatna może korzystać z leasingu, czyli spłacać raty a na końcu dokonać wykupu. Dla osoby która dopiero zaczyna działalność i liczy się z każdą złotówką to jest dobra oferta.
Samodzielnie? Z pewnością wyjdzie taniej, ale od podstaw będzie ciężko, prościej postawić sklep na platformie, jest co najmniej kilka dobrych, płatnych i bezpłatnych, z tych drugich powinna się nadać Pasejo - ma wszystko, co niezbędne do stworzenia sklepu internetowego.
To bardzo dobre pytanie, bo przeglądałem wiele sklepów i zastanawiam się nad założeniem własnego, bo sądzę, że w dzisiejszych czasach to bardzo dobry sposób na biznes. Jaki jest realny koszt założenia takiego sklepu?
Może są takie gotowe?
Są gotowe ale nie są idealne dla każdego. Czasem lepiej zrobić sklep szyty na miarę. Taki gdzie oprogramowanie jest dedykowane, ponieważ sklep jest w dwóch językach. Koszt oczywiście większy ale rozwiązanie nieszablonowe
Polecam zainwestować w porządne oprogramowanie które idealnie integruje wiele kanałów sprzedaży. To niezwykle unikalny wynalazek, niezbędny jeśli chodzi o zautomatyzowanie sprzedaży internetowej. Myślę, że w każdej firmie się przyda, a przy okazji pozwoli obniżyć koszty. Na ich stronie widziałam aktualnie promocję – 30 dni testowania oprogramowania bez zobowiązań za darmo! Polecam, ja im zaufałam i jestem bardzo zadowolona.
Wydaje mi się, że w sieci są firmy, które się tym zajmują. Można też szukać informacji na forum.
a masz juz odpowiednie oprogramowanie do prowadzenia takie e-sklepu? Polecam Ci zapozac sie ze szczegolami tego sellintegro. Myślę, że w każdej firmie się przyda, a przy okazji pozwoli obniżyć koszty. Na ich stronie widziałam aktualnie promocję – 30 dni testowania oprogramowania bez zobowiązań za darmo! Polecam, ja im zaufałam i jestem bardzo zadowolona.ddst1gs pisze:Znacie jakieś dobre firmy jeśli chodzi o projektowanie sklepów internetowych czy wdrożenia sklepów internetowych? Ideacto - firma o której myślę ma niezłą reputację, korzystaliście kiedyś z nich usług, można ich powierzyć własny projekt, jak myślicie?
-
- Początkujący
Musisz mieć dobrą platformę. Jest kilka firm godnych polecenie ale zależy czego oczekujesz i jakim budżetem dysponujesz