Meble kuchenne - gotowe, czy na wymiar?
Moderator: wika001
Re: Meble kuchenne - gotowe, czy na wymiar?
Do kuchni normalnej wielkości mogą być i gotowe i na wymiar, różnicy wielkiej między nimi nie ma. Ważne, aby meble były porządnie wykonane, z dobrych materiałów. Co do innych mebli, to przydatne będą też jakieś krzesła, takie które sprawdzą się w klasycznie zaaranżowanych, jak i modernistycznych przestrzeniach.
Proponuję rozważyć też dobrej jakości blaty kuchenne. Wykonanie z granitu gwarantuje długoletnie bezproblemowe użytkowanie.
To już zależy ściśle od kilku czynników w tym od budżetu jaki chcemy przeznaczyć na zakup mebli, te na wymiar będą lepszej jakości ale i droższe.
Osobiście mogę śmiało polecić firmę EM-meble, która robi meble na wymiar świetnej jakości. Można wszystko dopasować co do centymetra, dzięki czemu nawet mała kuchnia może świetnie wyglądać.
Jeśli chodzi o jakość wykonania, to różnicy dużej nie ma, jednak meble na wymiar są bardziej praktyczne, można je dopasować do każdego wnętrza, każdej aranżacji. Często różnica w cenie jest niewielka, w BlackArt Poznań tylko o kilkanaście procent - obejrzyjcie sobie ich kuchnie na wymiar.
Gotowe meble są dużo tańsze, więc o ile kuchnia nie jest wyjątkowo mała, to lepiej wybrać gotowe. Taniej wyjdzie przez internet, sporo mebli jest na edinos.pl powinny być też odpowiednie do kuchni - widziałam rabat dla osób z Boguchwały.
Zdecydowanie na wymiar. Daje to możliwość kompletnego zagospodarowania przestrzeni. Dla mnie meble zrobiła firma Wiór Płyt z Wyszkowa. przyjechali zmierzyli zrobili projekt i jest.
Firmy się teraz prześcigają w różnych modelach meblach i do kuchni na pewno przydadzą się solidne, ale też pakowne meble. Trzeba będzie ładnie poukładać talerze, garnki, więc w kuchni trzeba każdy kawałek miejsca wykorzystać. Solidne meble kuchenne na wymiar w Grodzisku Mazowieckim też zrobi firma Jago Kuchnie na zamówienie.
My zdecydowaliśmy się na gotowe meble kuchenne, ponieważ meble na wymiar kosztują znacznie więcej, a nasz budżet na remont był niestety ograniczony. Aktualnie przeglądam też oferty i zastanawiam się czy płyta mdf surowa 18mm w jest warta uwagi czy lepiej poszukać gdzie indziej jak sądzicie?
Ja zdecydowałem się na zakup gotowych mebli kuchennych do mojego mieszkania
-
- Początkujący
Ja polecam meble do kuchni prosto od producenta. W ten sposób kupiłam nowoczesne, białe szafki kuchenne. Z dostawą nie było żadnego problemu a zakup nie uszczuplił znacząco mojego portfela.
-
- Zainteresowany
Moim zdaniem kuchnie na wymiar są najlepsze bo mamy wszystko wymierzone co do centymetra...a z gotowcami wiadomo jak jest. Ja swoją kuchnie zamówiłem z firmy wer-meble i powiem wam, że kuchnia jest jak spod igły.
Wiele osób sądzi, że meble na wymiar można kupić sobie jedynie w studiach mebli kuchennych, jest to błędne założenie. Obecnie wiele sklepów oferujących gotowe meble modułowe, oferuje rownież mozliwość zaprojektowania tych mebli Pisze tutaj na przykład o sklepie Leroy Merlin - na stronie zobaczysz ich meble do kuchni. Zamawialiśmy tam meble, idealnie dopasowane do pomieszczenia.
Polecam szczególnie szafki górne do samego sufitu. Nic się nie kurzy, a rzeczy trzymane na szafkach - w końcu coś tam i tak postanie. A przynajmniej nie będzie na wierzchu a w szafce.
W szafkach dolnych oczywiście szuflady. Najwygodniejsze. Nie trzeba wyciągać wszystkich przedmiotów, by dostać się do tego najdalej od drzwi. Mamy komplet łaczący mat z drewnem. NIe mam zdjęcia swojej kuchni na widoku ale pokażę tutaj serię, na jaką sie zdecydowaliśmy.
Polecam szczególnie szafki górne do samego sufitu. Nic się nie kurzy, a rzeczy trzymane na szafkach - w końcu coś tam i tak postanie. A przynajmniej nie będzie na wierzchu a w szafce.
W szafkach dolnych oczywiście szuflady. Najwygodniejsze. Nie trzeba wyciągać wszystkich przedmiotów, by dostać się do tego najdalej od drzwi. Mamy komplet łaczący mat z drewnem. NIe mam zdjęcia swojej kuchni na widoku ale pokażę tutaj serię, na jaką sie zdecydowaliśmy.
1) dużo gniazdek
2) zlew nie przy oknie (choć fajnie, że wszytko widać, to szyba wiecznie brudna)
3) duuużo szuflad
4) moim hitem są szafki wiszące otwierane do góry (uwielbiam je - ryzyko obicia głowy zredukowane do minimum)
5) piekarnik nie obok lodówki
Jeśli macie możliwosć warto jest skorzystać z pomocy dekoratora wnętrz, daję tutaj namiar na studio projektowania wnętrz z Krakowa https://marengo-architektura.com/

2) zlew nie przy oknie (choć fajnie, że wszytko widać, to szyba wiecznie brudna)
3) duuużo szuflad
4) moim hitem są szafki wiszące otwierane do góry (uwielbiam je - ryzyko obicia głowy zredukowane do minimum)
5) piekarnik nie obok lodówki
Jeśli macie możliwosć warto jest skorzystać z pomocy dekoratora wnętrz, daję tutaj namiar na studio projektowania wnętrz z Krakowa https://marengo-architektura.com/

Ostatnio zmieniony 21 cze 2023, 12:04 przez wazer, łącznie zmieniany 1 raz.
- atujestblog
- Zainteresowany
- Kontakt:
Potwierdzam, też kupiłem meble na wymiar modułowe w LeroyMerlin. Wszystko zaprojektowane na miejscu i zrobione na wymiar. Dużo taniej niż meble zamówione u prywaciarzy.tetate pisze:Wiele osób sądzi, że meble na wymiar można kupić sobie jedynie w studiach mebli kuchennych, jest to błędne założenie. Obecnie wiele sklepów oferujących gotowe meble modułowe, oferuje rownież mozliwość zaprojektowania tych mebli Pisze tutaj na przykład o sklepie Leroy Merlin - na stronie zobaczysz ich meble do kuchni. Zamawialiśmy tam meble, idealnie dopasowane do pomieszczenia.
@andqla YouTube