Jak sobie radzicie ze stresem?
Moderator: wika001
-
- Początkujący
Re: Jak sobie radzicie ze stresem?
Czy jest na forum ktoś kto lubi obstawiac mecze online? ja interesuje sie tym tematem od niedawna i musze wam powiedzieć, że sporo przydatnej wiedzy z zakresu początkującego, czyli takich podstaw znalazłem w necie. Jeśli ktos z was także dopiero zaczyna, polecam takie lektury.
Moją odskocznią od stresu wynikającego z codziennych obowiązków jest wyjście do SPA na jeden wieczór. WYbieram zabieg, który mi w danym momencie najbardziej podpowiada i tam się relaksuję. Staram się nie myśleć o niczym, skupić się na odprężeniu. Ostatnio spróbowałam nowości - wód siarkowych bardzo przyjemny zabieg
Ja sobie w ogóle nie radzę.
-
- Początkujący
Ja zajęłam sie wędzeniem, tania sprawa ogarnia sie tylko woreczki do szynkowara i heja nastepna szyna 

I to relaksuje?
Na stres to chyba najlepszy jest relaks i jakieś hobby. Najlepiej sportowe bo to odgania wszystkie złe myśli. Ale moja córka na przykład tworzy muzykę i pisze teksty do piosenek. A w wolnej chwili można zapisać się na szkolenie online Chce Zostać gdzie są warsztaty jak zostać producentem muzycznym, raperem, dobrym piłkarzem a niedługo też jak zostać aktorem i wokalistą. Takie szkolenie to dobry sposób na odstresowanie
Ja oddaje się w ręce mojego hobby modele żaglowców.
Ja to sobie wcale nie radzę.
-
- Początkujący
Polecam aromaterapię świecami sojowymi. Wieczorem na balkonie książka, winko i świeca zapachowa o zapachu kokosa
Na mnie działa, jestem dużo bardziej spokojniejsza.

-
- Zainteresowany
Dla mnie najlepszą formą radzenia sobie ze stresem jest granie w gry. zasiadam przed komputerem i przenoszę się do innego świata. To najlepszy sposób na wyzbycie się negatywnych emocji i odpoczynek. Całkiem niedawno odkryłem nową grę, w którą postanowiłem spróbować swoich sił. Zacząłem grać w LoL.
Poszukaj źródła stresu głębiej. Czyli co Cię w pracy najbardziej stresuje - ludzie, styl, konkretne sytuacje czy działanie? Dzięki temu bedzie można wyeliminować najbardziej stresujące i denerwujące nas czynniki.
W koncu to tylko praca, zawsze mozna ją zmienić. Jeśli jednak czujecie,ze coś jest naprawde nie tak, polecam wsparcie psychologiczne. Na przykład w Avigon mozna liczyć na pomoc dyżurnego psychologa. Poza tym na ich blogu znajdziesz wiele sposobow na radzenie sobie ze stresem.
W koncu to tylko praca, zawsze mozna ją zmienić. Jeśli jednak czujecie,ze coś jest naprawde nie tak, polecam wsparcie psychologiczne. Na przykład w Avigon mozna liczyć na pomoc dyżurnego psychologa. Poza tym na ich blogu znajdziesz wiele sposobow na radzenie sobie ze stresem.