Przydomowa oczyszczalnia ścieków
Moderator: wika001
Re: Przydomowa oczyszczalnia ścieków
W przypadku braku możliwości podłączenia do kanalizacji miejskiej, przydomowa oczyszczalnia może okazać się naprawde ciekawym rozwiązanie. Jeżeli jednak nie do końca mamy pewność, czy opcja ta sprawdzi się w przypadku naszego gospodarstwa domowego, dobrym pomysłem będzie niewątpliwie zapoznanie się z poradami budowlanymi. Znajdziemy tam m.in. wiele ciekawych informacji poza oczywiście, tymi tematycznie związanymi z przydomowymi oczyszczalniami, na temat szamb betonowych i jestem pewna, znacznie ułatwią nam one kwestię ostatecznego wyboru.
Jeśli nie mamy możliwości podłączenie kanalizacji miejskiej, to przydomowa oczyszczalni ścieków to jedno z lepszych rozwiązań. Pipelife to producent rur z tworzyw sztucznych można u niego znaleźć dużo merytorycznej wiedzy na temat różnych zastosowań zarówno w przypadku przydomowej oczyszczalni ścieków, jak i montażu wodno — kanalizacyjnego. Poczytać warto.
Ja też zaczynam zastanawiać się nad taką oczyszczalnią. Kiedyś myślałam tylko o kanalizacji. Nieco na moje zdanie wpłynął ten artykuł: http://domhobby.pl/zalety-przydomowych-oczyszczalni-drenazowych. Trzeba otwierać się na nowinki. Zwłaszcza takie, które chronią środowisko.
Jeśli planujecie przydomową oczyszczalnię, to możecie się zastanawiać, czy potrzebne będą do tego tunele rozsączające.
-
- Zainteresowany
Jeżeli potrzebujecie dobrego namiaru na firmę, która oferuję kompleksową opiekę nad takimi obiektami wodno-kanalizacyjnymi to polecam zapoznać sie z ofertą firmy Gea-nova.
-
- Początkujący
do przydomowej oczyszczalni ścieków warto użyć bakterii do szamb albo biopreparatów, ja kupuje je w sklepie biozym. Mają bogatą ofertę produktów. Polecam!
Ja też stałem przed takim wyborem. Od siebie polecam skontaktować się z odpowiednią firmą. Mi taką inwestycję zrealizowała polecona firma. Zazwyczaj ktoś do ciebie przyjedzie oceni grunty i zaproponuje odpowiednie rozwiązanie. Przynajmniej tak było w moim przypadku.
świetna sprawa, brat ma i doskonale sie u niego to sprawdza