Jakie okna do mieszkania?
Moderator: wika001
Re: Jakie okna do mieszkania?
Moja sąsiadka ostatnio wymieniała okna i widziałam, że była u niej firma Drutex. Później z nią rozmawiałam i powiedziała, że prześwietliła oferty 5 firm i akurat oni okazali się być najbliżej stosunku ceny do jakości. Była pewna, że był to dobry wybór, więc moze akurat komuś w ten sposób pomogę.
Osobiście jeśli chodzi o wybór okien i dobrego producenta to okna Internorm będą najlepszym pomysłem. Wiem bo już kilka osób z mojej rodziny zamawiało tam okna i są z nich zadowoleni. Są solidne, nie przepuszczają ciepła, naprawdę dobry wybór. Do tego cenę mają atrakcyjną, to producent z dużym doświadczeniem znany na rynku.
Akurat jeśli chodzi o wybór okien to tutaj mogę polecić Ci firmę Anex Okna z Warszawy, która ma naprawdę świetny wybór dobrej jakości produktów które spełniają wymagane normy i aprobaty. Do tego można liczyć na rzetelne podejście doświadczonej obsługi (jeżeli pojawiają się w Twoim przypadku jakiekolwiek wątpliwości), a w montażu ich fachowcy również są niezastąpieni i trzymają się już wyznaczonych standardów.
Poszukując sprawdzonych i elegancko wykonanych okien, warto zajrzeć na stronę producenta Ekoplast jest to firma oferująca swoje produkty zarówno na rynki lokalne jak i zagraniczne,chętnie doradza jak dbać o ich okna,jak je pielęgnować by służyły wiele lat.Oferują okna w 3 wariantach: energooszczędne,antywłamaniowe i z mikro wentylacją.
-
- Początkujący
Za dobre okna do mieszkania zawsze płaci się bardzo dużo pieniędzy.Takie jest moje zdanie na ten temat.
Jakie jest wasze zdanie o drewnianych oknach? macie takie u siebie w domu?
Wstawiacie jeszcze drewniane?
Okna oknami, ale co z ich niezbędnym dodatkiem w postaci rolet czy żaluzji? Macie jakichś sprawdzonych producentów? Moim faworytem jest Waco rolety.
Ostatnio zmieniony 06 lis 2019, 22:06 przez espera, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Zainteresowany
Niezależnie od tego, czy do mieszkania czy do domu wolnostojącego sam radziłbym Wam kupić okna pcv. Z aluminium nie miałem do czynienia więc nie wypowiem się, ale drewno odradzam za dużo problemów. Mamy okna pcv w domu od 10 lat, kolega teraz rok temu montował okna do mieszkania i też zdecydował się kupić w Oknoplast tak jak my. Widział okna u nas, spodobały mu się, widział, jak mogą wyglądać i pracować, działać po 10 latach więc nie bał sie im zaufać. Nasze okna nadal świetnie izolują i nadal świetnie wyglądają, co więcej jestem pewien, że jeszcze długo tak będzie. Mogę polecić w 100% 

Kupując okna do mieszkania czy domu, trzeba zwrócić uwagę przede wszystkim na ich energooszczędność i trwałość. Dobrze, by miały też optymalne parametry izolacyjności akustycznej, jeśli mieszkanie jest zlokalizowane w centrum miasta lub przy ruchliwej drodze.
Moim zdaniem dużo tutaj zależy od tego jaka jest to konstrukcja okna i w jakim budynku wstawia się okna
Do starszych i elegnackich budynków pasują bardziej okna drewniane
Do większych szkleń poleca się profile stalowe
Kiedy liczy się dla nas dobry stosunek jakości do ceny wybieramy okna pcv....
Od siebie polecam kontakt z tą firmą Okna Kielce.
Do starszych i elegnackich budynków pasują bardziej okna drewniane
Do większych szkleń poleca się profile stalowe
Kiedy liczy się dla nas dobry stosunek jakości do ceny wybieramy okna pcv....
Od siebie polecam kontakt z tą firmą Okna Kielce.
A na jaki kolor okien się zdecydowaliście? Na dwukolorowe czy jednak na białe?
=Dwukolorowe sa fajne na pierwszą myśl. Ale roletę czy plisę dobrać do wewnętrznego koloru czy zewnętrznego....? I nie mów, że masz w nosie co jest na zewnątrz bo okno powinno współpracy z elewacja i przyciągać wzrok spacerujących . U mnie sa po prostu okna białe z jednej i z drugiej strony. I takie na pewno nie wyjda z mody.
Porządne okna ma kapica, zamawialam tam drzwi oraz okna do swojego domu i jestem bardzo zadowolona z wykonania. Najlepsza jakość.I rownież dobre ceny.
Porządne okna ma kapica, zamawialam tam drzwi oraz okna do swojego domu i jestem bardzo zadowolona z wykonania. Najlepsza jakość.I rownież dobre ceny.
Ostatnio zmieniony 09 wrz 2021, 12:22 przez martan, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Początkujący
Zgadzam się, biała barwa jest uniwersalna i jednocześnie ponadczasowa. Warto generalnie tak wszystko dobierać, by ze sobą współgrało. Teraz jest taki wybór, że bez trudu można zadbać o odpowiednie wrażenie estetyczne
Biały kolor kojarzy mi się z budynkami wielorodzinnymi, gdzie niekiedy jest narzucony odgórnie, aby zachować spójny wygląd elewacji. Ale nawet w takich przypadkach można zamówić okna dwukolorowe, np. białe od zewnątrz, a w kolorze drewna od wewnątrz. W ofercie firmy Oknostyl można znaleźć bardzo szeroką ofertę kolorów okien, zarówno do wewnątrz, jak i na zewnątrz. Mają chyba jedną z najszerszych ofert odcieni na rynku, można zobaczyć ich wizualizator. Poza tym wykonują okna w solidnych systemach Schuco, więc można mieć pewność, że stolarka będzie zarówno elegancka, jak i trwała.