Ochrona roślin
Moderator: wika001
Re: Ochrona roślin
Jeśli chodzi o ochronę roślin to uważam, że jest to naprawdę ważna sprawa. W przeciwnym razie nasze rośliny nie będą rosnąć.
Najpiękniejsze w uprawie roślin jest to, że musisz być przy nich niemal codziennie. Ogldądać, doglądać, sprawdzać, nawozić, przycinać, podlewać, pryskać itd. To jest swoista więć człowieka z przyrodą
Kiedy mam problem z ochroną moich roślin lub jakieś wątpliwości co do stosowania nawozu to konsultuję to z dyżurnym specjalistą Targetu na stronie przez sms, telefon i maila.

Kiedy mam problem z ochroną moich roślin lub jakieś wątpliwości co do stosowania nawozu to konsultuję to z dyżurnym specjalistą Targetu na stronie przez sms, telefon i maila.
Ochrona roślin to nie jest prosta sprawa. Trzeba się chociaż trochę na tym znać.
Pytacie o agrowłókninę zimową to polecam kontakt z Geocover. Tu link do ich oferty https://sklep.geocover.pl/pl/agrowloknina-zimowa/946-agrowloknina-biala-zimowa-p50g-110x10m.html. Stosuję od nich właśnie agrowłóknię od 2,3 lat i nie ma problemów. Agrowłóknina w pełni spełnia swoje oczekiwania, rośliny są zabezpieczone przez zimnem i ogólnie trudnymi warunkami atmosferycznymi
Wiele chorób czy szkodników możesz zwalczyć jednym preparatem, np. mospilan zwalcza szkodniki ale możesz też zastosować w chorobach i powinien pomóc 

Ochrona oczywiście jest bardzo ważna, szkoda tylko że często to jest niebezpieczne dla środowiska :/ NA szczęście w przypadku nawozów są już znane technologie, które nie wpływają negatywnie na środowisko. Na przykład nawóz orcal jest wytwarzany w ten sposób. Polecam zapoznać się z tematem
-
- Początkujący
Wiadomo, że różne środki są niebezpieczne, jednak technologia w takim stopniu idzie do przodu, że środowisko aż tak mocno nie dostaje po głowie.
W Anglii ostatnio wyszły jakieś nowe produkty na kilka szkodników, ciekawe z jakimi efektami.
W Anglii ostatnio wyszły jakieś nowe produkty na kilka szkodników, ciekawe z jakimi efektami.
-
- Zainteresowany
Polecam zapoznać się z ofertą firmy Agreko, która oferuję doskonałe nawozy do rośliny i nie tylko. Ja u nich się zaopatruję już jakiś czas i widzę tylko same plusy stosowania nawozów od nich.
Ważne aby używać nawozów i zaopatrzyć się w dobre siatki rolnicze. Dzięki temu lepiej będzie nam się pracowało oraz będzie zagwarantowana ochrona różnorodnych roślin.
Dobre wskazówki dotyczące ochrony roślin daje Pan Rafał z poradnikogrodniczy.pl
Bardzo fajnie tłumaczy jak używać preparatów, jak pryskać i co na co. Myślę, że warto czytać takie specjalistyczne poradniki a nie sugerować się domniemaniami przypadkowych ludzi
Bardzo fajnie tłumaczy jak używać preparatów, jak pryskać i co na co. Myślę, że warto czytać takie specjalistyczne poradniki a nie sugerować się domniemaniami przypadkowych ludzi
Ja z czystym sumieniem polecam Pana Jakuba Sobeckiego. Tutaj poniżej link z szybkim tematem na temat ochrony ogródka dla każdego:
https://www.youtube.com/watch?v=nnxXn4Ahk8Q&t=8s
https://www.youtube.com/watch?v=nnxXn4Ahk8Q&t=8s
Czy możecie polecić mi jakiś dobry nawóz organiczny? Będę wdzięczny tez za namiar na jakiś dobry nawóz do żywopłotu.
Ja mam bardzo dużo nawozu organicznego pochodzenia 100% roślinnego. Tzw. gnojówka roślinna z przekompostowanej kukurydzy w formie płynnej bez frakcji stałej. Zalecane rozcieńczenie 1 do 20. Nadaje się do żywopłotu, ma dużo azotu. Odezwij się na prv jeżeli aktualne.
Hej - co Waszym zdaniem sprawdzi sie lepiej jeśli chodzi o ochronę roślin? D maxx, Chwastox Trio czy Propulse?
lukanio, sam nawóz nieraz nie wystarcza. U mnie bardzo przepuszczalna ziemia i wypłukiwało większość
Ja do nawozu zawsze florahumus jeszcze stosuje.