Ktora wygodniejsza lazienka?
Moderator: wika001
Re: Ktora wygodniejsza lazienka?
Okres remontowy rozpoczął sie już pełną parą. U nas też do remontu jest kilka pomieszczeń i zastanawiam się czy zlecać to firmie. Czy brać sie za to samemu. Wiem, że oni zrobili by to lepiej i dokładniej, ale trochę boję się kosztów. Doradźcie.
Dla mnie wygodna to taka w której czujesz się dobrze. Gdzie szukaliście inspiracji dla swojej? Znajoma podesłała mi artykuł z przykładami aranżacji łazienek widziałam tam ładne zdjęcia:) Dużo pomysłów, mało czasu zobaczymy co z tego wszystkie wyjdzie. Waham się, nie wiem jakie płytki wybrać. Zobaczymy jaki pomysł będzie miał mąż.
-
- Początkujący
Aranżując łazienkę trzeba dokładnie zastanowić się w jakim stylu ma ona być. Nie warto się z tym śpieszyć gdyż jest to decyzja no czasami nawet i na całe życie. Omnicom tutaj polecam zajrzeć znajdziecie duży wybór płytek do łazienek jak i innych pomieszczeń, masa inspiracji polecam.
Jeśli łazienka ma być wygodna, to musi być przestronna i funkcjonalna. Najlepiej sprawdza się minimalizm. W łazience świetnie sprawdza się mozaika kamienna - jest modna, stylowa, daje spore możliwości aranżacyjne.
=
=
Co waszym zdaniem powinno znaleźć się w dobrze zaprojektowanej łazience, co zrobić gdy metraż nie jest za duży? Co sądzicie o informacjach zawartych w artykule o wyposażeniu łazienki http://wnetrzeistyl.pl/wyposazenie-lazienek-czyli-co-musi-byc-w-lazience/ co zmienilibyście w waszej? Gdzie jeszcze szukacie inspiracji żeby wasza łazienka wyglądała inaczej?
Jeśli interesuje Was armatura łazienkowa i kuchenna to warto też zajrzeć na stronę firmy Mestspj. Oni mają mnóstwo ciekawych propozycji. Można więc wszystko u nich nabyć wygodnie - bez wychodzenia z domu.
Jeśli firma jest solidna to koszty też będą spore, ale jak chce się mieć roboty dobrze wykonane, to trzeba się z tym liczyć.emiliann pisze:Okres remontowy rozpoczął sie już pełną parą. U nas też do remontu jest kilka pomieszczeń i zastanawiam się czy zlecać to firmie. Czy brać sie za to samemu. Wiem, że oni zrobili by to lepiej i dokładniej, ale trochę boję się kosztów. Doradźcie.
Każdy ma inne potrzeby. Dla mnie mało wygodne są wielkie pokoje łazienkowe.
A powiedzcie prosze jezeli chodzi o ciepla wode w lazience to rozsadnym bedzie zglosic sie do odpowiedniej firmy i pomyslec o montazu piecyka gazowego? Wiele osob sobie chwali takie rozwiazanie, ale mnie tez zastanawiaja alternatywne opcje. Co Wy na to?
Jeżeli stoicie przed zadaniem przystosowania łazienki na potrzeby osoby niepełnosprawnej albo takiej, która ma problemy z poruszaniem się to wszystkie potrzebne do tego celu akcesoria znajdziecie w większych marketach budowlanych.
Wszystko zależy dla kogo ta łazienka ma być przeznaczona. Ja jednak jestem za prysznicem, bo mam w domu babcie i ona do wanny nie wejdzie. Są kabiny bez brodzikowe i to na pewno jest wygodniejsze dla osoby starszej. Szczególnie że teraz można kupić specjalne krzesełka, które pomagają i ułatwiają.
Jeśli nie jesteście pewni, jak dobrać wyposażenie do łazienki, to na mangopress.pl znajdziecie porady, na czym warto się przy tym skupić.
-
- Zainteresowany
Ja chciałem taką kabinę całą ze szkoła i mój znajomy polecił mi zamówić kabinę u szklarza. Zgłosiłem się do firmy i wykonała kawał dobrej roboty.
W kwestii wyposażenia sanitarnego co polecacie?
Najwygodniejsza ta najbardziej przestronna.