Aranżacja wnętrz
Moderator: wika001
Re: Aranżacja wnętrz
To rzeczywiście jest niezły pomysł.
Moim zdaniem takie specjalistyczne zadania powinniśmy zostawiać w rękach specjalistów. Dlatego jeśli chodzi o aranżację wnętrz to polecam zainteresować się biurem projektowym Pixels z Włocławka.
-
- Początkujący
Na początku, jeśli ktoś nie jest przekonany co do swoich możliwości aranżacyjnych, to z własnego doświadczenia polecam choćby jednorazowe konsultacje albo dłuższą współpracę z firmą zajmująca się projektowaniem wnętrz. Jak mieszkałam w Łodzi, to sama zgłosiłam się do takiej firmy, którą podpowiedział mi brat. Tym razem nie chciałam, żeby nowe mieszkanie wyglądało jak chaotycznie urządzony magazyn z ogromną ilością niepasujących do siebie rzeczy (a niestety mam tendencję do kupowania wyposażenia w bardzo różnym stylu). I za sprawą projektów i wskazówek tych projektantów, zaczęłam zmienić i przemeblowywać mieszkanie, które wydawało mi się, że już nigdy nie będzie wyglądać dobrze. A okazało się, że wystarczył mały remont i wyrzucenie zbędnych dekoracji, żeby wszystko zaczęło wyglądać. Teraz już nie pozwalam sobie na szaleństwa zakupowe i uczę się umiaru. Od czegoś trzeba było zacząć :d
Z własnego doświadczenia mogę doradzić zatrudnienie projektanta gdyż ciekawie zaaranżuje nawet trudną przestrzeń jak poddasze z dużymi skosami. Teraz mamy piękną łazienkę z mnóstwem praktycznych schowków, pokój dla córki z pojemną garderobą i domową siłownię.
No u mnie na szczęście remont dobiega konca zostala jeszcze tylko lazienka i tu chce sie poradzic bo fajne kabiny znalazlem w ofercie wyposażenie łazienek duze znizki ale tak sie teraz zastanawiam po czym poznac ze kabina jest porzadna? czym powinienem kierowac sie przy wyborze? Dajcie znac i prosze o odpowiedzi osob doswiadczonych w tym temacie 

Jeśli chodzi o łazienki to bardzo pomocna jest ta strona płytek Tubadzin. Nie tylko można wybrać kafle ale także zobaczyć już gotowe realizacje. A to wpływa bardziej na nasz wybór. Nie każdy potrafi sobie wyobrazić końcowy efekt.
Warto poszukać różnych inspiracji w internecie. Ostatnio odkryłam bardzo ciekawy blog o wykańczaniu wnętrz. W wolnej chwili polecam Wam zajrzeć bo można znaleźć tam naprawdę wiele różnych ciekawych propozycji.
nawet ciekawe 

Mimo iż pozornie korzystniejsze finansowo, samodzielne aranżowanie wnętrza może doprowadzić jedynie do większych wydatków. Wszystko zależy do tego, czy wiemy, za co się zabrać i w jaki sposób. Często wystarczy po prostu postawić na specjalistów. Ze swojej strony muszę polecić bbconstruction.pl, oddanych swojej pracy i rzetelnych. Sprawili, że moje lokum potrafi zaimponować każdemu odwiedzającemu 

Ja szukam pomysłów na aranżację zazwyczaj sama. W sieci tego nie brakuje.
Ja urządziłem totalnie w spokojnych barwach i monochromatycznych dodatkach, tak jak lubię. Mnóswo mebli w nowoczesnym stylu wybrałem na meblemilano.pl. Dodatkowo dużo dodatków mam z sieciówek wyglądają nowocześnie i są w trendach.
Jestem obecnie na etapie urządzania domu oraz mam kilka pomysłów na aranżację.....
Podoba mi się taki mech na scianie:

Widziałem, że kwiaciarnia w Lublinie oferuje coś takiego. http://www.kwiaciarnialublin.pl/dekorac ... azy-z-mchu Może ktoś z Was ma podobny mech na ścianie i napisze jak się to u Was sprawdza?
Podoba mi się taki mech na scianie:

Widziałem, że kwiaciarnia w Lublinie oferuje coś takiego. http://www.kwiaciarnialublin.pl/dekorac ... azy-z-mchu Może ktoś z Was ma podobny mech na ścianie i napisze jak się to u Was sprawdza?
Ostatnio zmieniony 25 mar 2019, 7:58 przez martan, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja szukam inspiracji w internecie. Ostatnio trafiłem na ciekawe wykończenie sypialni. Zobaczcie w firmie Tubądzin. Moim zdaniem wykorzystanie płytek gresowych z słojami drzewa i połączenie z betonem daje niesamowity efekt. Chyba skorzystam z tej podpowiedzi.
Moim zdaniem zaprojektowanie wnętrza warto zlecić sprawdzonej firmie. Dzieki temu uzyskamy świetny efekt. Bez problemu można się z nimi dogadać co do szczegółów i tego, jak dane pomieszczenie ma mniej więcej wyglądać.
Na jakie kolory stawiacie? Czy lepiej biel, bo wszystkie meble pasują do takich ścian? Szukamy pomysłu na aranżację łazienki http://dekoratordomu.pl/aranzacja-lazie ... kim-stylu/ nie wiemy na co się zdecydować. Przede wszystkim zależy nam nam wygodzie i prostych rozwiązaniach, żeby w razie kolejnych zmian, uszkodzeń nie było problemu.