Drewno czy rattan?
Moderator: wika001
-
- Zainteresowany
Re: Drewno czy rattan?
Według mnie to jest bardzo subiektywna sprawa. Różne są gusta. Jednym bardziej podoba się rattan, innym klasyczne drewno.
Heh sama zastanawiam się jakie meble kupić do ogrodu bardzo mi się podobają z drewna ale jak ich zabezpieczać przed deszczem, i innymi warunkami atmosferycznymi, a wiadomo to nie uniknione. Zastanawiam się jak walczyć z kretami, bo latem kretowisk masa w ogrodzie i szukałam środka skutecznego i znalazłam tylko jakieś odstraszacze, co byście polecili ?
Moim zdaniem teraz jest ostatni gwizdek aby za czymś się rozejrzeć.. Chwila moment będzie maj, czerwiec i ceny pójdą znacznie w górę jak co roku.
Osobiście uważam, że drewniane mają więcej uroku i bardziej nadają się do użytkowania wewnątrz budynku. Z kolei rattanowe świetnie znoszą warunki atmosferyczne i stad śmiało bym na to rozwiązanie postawił w przypadku gdyby takie mebelki docelowo znajdowałyby się na balkonie lub w ogrodzie.
popieram w 100%MieSZk pisze:Osobiście uważam, że drewniane mają więcej uroku i bardziej nadają się do użytkowania wewnątrz budynku. Z kolei rattanowe świetnie znoszą warunki atmosferyczne i stad śmiało bym na to rozwiązanie postawił w przypadku gdyby takie mebelki docelowo znajdowałyby się na balkonie lub w ogrodzie.
Osobiście to ja mam w swoim ogrodzie komplet mebli z technorattanu i sprawdza się fajnie. Jest wytrzymały na warunki atmosferyczne, mróz, śnieg czy deszcz im niestraszne. A zamawiałem je u znanego producenta oltre którego wam polecam. Mają duże doświadczenie w branży oraz atrakcyjną ofertę.
I rzeczywiście jest to chyba najbardziej optymalne rozwiązane.
Drewno jest ładne, jeśli jednak ma stać w ogrodzie bez zadaszenia to trzeba je regularnie impregnować. Najlepiej co roku olejem albo lakierem.
Rattan zupelnie nie nadaje się do ogrodu w naszym klimacie.No chyba, że w bardzo ciepłe letnie dni.
Tak wieć od siebie polecam meble wykonane ze stali albo z technorattanu. Są zdecydowanie latwiejsze do utrzymania w czystości. https://www.mebletkaniny.pl/meble-ogrodowe-cat-222 Poczytaj sobie na stronie.
Rattan zupelnie nie nadaje się do ogrodu w naszym klimacie.No chyba, że w bardzo ciepłe letnie dni.
Tak wieć od siebie polecam meble wykonane ze stali albo z technorattanu. Są zdecydowanie latwiejsze do utrzymania w czystości. https://www.mebletkaniny.pl/meble-ogrodowe-cat-222 Poczytaj sobie na stronie.