Kosiarka elektryczna
Moderator: wika001
Re: Kosiarka elektryczna
Najlepsze są kosiarki spalinowe.
-
- Początkujący
Akurat w tym przypadku jak najbardziej mogę się zgodzić najlepsze są kosiarki spalinowe które znacznie ułatwiają pracę, są wygodne- w szczególności polecam wybrać kosiarkę z napędem.
Kosiarka elenktyczna jest lżejsza i cichsza, ale i tańsza. Do większego terenu lepsza będzie jednak spalinowa - jest bardziej wydajna i mobilna.
A dlaczego tylko tę? Co ma w sobie lepszego?
Ogólnie takie kosiarki elektryczne to nic fajnego. Myśle, że nie warto w coś takiego inwestować.
Taka kosiarka tylko przy małym ogródku. Do dużego potrzeba spalinowej.
Generalnie kosiarka elektryczna sprawdzi się dobrze tylko przy małym ogródku. Jeżeli mamy trochę więcej do koszenia, to radziłbym inwestycje w kosiarkę spalinową, która posiada więcej mocy i jest bardziej mobilna.
ja mam cedrusa chociaz duzo lepszym rozwiazaniem sa akumulatorowe, sa bardzo lekkie i ciszej pracują jak ktos ma maly ogrodem to w sam raz
Ostatnio zepsuła mi się kosiarka i to chyba najwyższy czas, żeby zakupić nową, więc wasze porady mi też się przydadzą.
W takim razie sprecyzuj jeszcze tylko budżet jaki chcesz przeznaczyć na zakup kosiarki i na pewno doradzimy, teraz jesienią czy zimą natrafisz w sklepach internetowych na ciekawe promocje i fajny model kosiarki kupisz zdecydowanie taniej.
Moim zdaniem takie kosiarki to ciekawa sprawa. Oczywiście nie ma sensu kupować jeśli ktoś nie ma trawnika.
Wystarczy z allegro zamówić najtańszą kosiarkę do 300 szt o ile ma być elektryczna i będzie ok. Spalinowe są oczywiście dużo droższe.
Z tą najtańszą to bym był ostrożny, może się okazać że podrzędny chińczyk może sprawić dużo zawodu.
-
- Początkujący
Zamontowałem kosiarkę elektryczna Husqvarny (samojezdną i samo koszącą) dla klienta, bo chciał. Ja jednak u siebie bym nie zamontował, niby ułatwienie i komfort, że nie trzeba samemu kosić. Po pierwsze trzeba przeprowadzić kabel, który już po roku ktoś u klienta przeciął i trzeba teraz szukać miejsca gdzie to nastąpiło. Po drugie przy dużej powierzchni nie kosi wszystkiego szczególnie chwastów przyniesionych z powietrzem, które wykiełkują na trawniku.
- sekretna ogrodniczka
- Początkujący
Mam te same spostrzeżenia jeśli chodzi o kosiarki samojezdne. Sprawdzają się, ale na trawnikach o powierzchni 30 m2. Przy dużych trawnikach, pomimo codziennego jeżdżenia, nie dają takiego efektu jak koszenie kosiarką z koszem. Dodatkowo przy obszarze, który nie jest typowym prostokątem tworzą jakieś dziwne szklaki koszenia. Moim zdaniem trawnik traci tylko swoje walory, a do tego nie jest to tania zabawka.