Wędzarnia w ogródku
Moderator: wika001
Re: wędzarnia
Znajomy postanowił rozpocząć nieco bardziej profesjonalną produkcje i kupił sobie komorę do wędzenia. Muszę przyznać, że efekt jest naprawdę świetny. Bardzo nam smakują jego wędliny.
wedzarnia to bardzo fajna sprawa. Można sobie przygotowac dużo wiecej niż na grilla.
-
- Początkujący
Jeżeli Twój znajomy będzie się faktycznie tym zajmował,to wówczas taka wędzarnia jest bardzo dobrym wyborem,warto też moim zdaniem pomyśleć o specjalnym domku grillowym,gdzie nawet kiedy nie ma pogody,możemy śmiało grillować całą rodziną,konkretnie coś takiego

Zanim zaczniesz budować to warto trochę o tym poczytać http://www.e-ogrodek.pl/a/wedzarnia-ogr ... 10247.html
Jak wędzić to z pełną parą i na dodatek w dobrze zbudowanej wędzarni.
Jak wędzić to z pełną parą i na dodatek w dobrze zbudowanej wędzarni.
Ja nigdy nie jem wędzonego, to niezdrowe.
Przecież wędliny z własnej wędzarni to samo zdrowie.
-
- Aktywny
To akurat racja,jeżeli chodzi o własną wędzarnie to nie ma nic lepszego i zdrowszego,gorąco polecam. Nawet tego typu wędzarnie możemy założyć,zbudować samodzielnie,wystarczą tylko narzędzia plus odpowiednie materiały które znajdziecie u nas:)
Chętnie zainwestowałbym w taką wędzarnie.
Własna wędzonka to coś pięknego. Przede wszystkim wiesz co peklujesz a w konsekwencji co jesz. Jak mało miejsca w ogrodzie to polecam coś takiego jak wedzarnie Borniak.
Taka wędzarnia to świetna sprawa
Nie tylko domowe wędzarnie powstają w ogródkachsonix pisze:Przecież wędliny z własnej wędzarni to samo zdrowie.

Ja kupiłem swoja przez neta i świetnie się sprawdza na nasze potrzeby, nawet dziadek się przekonał i przychodzić do nas wędzić swoje wędkarskie łowy
my mamy tego typu wędzarnie borniak - ją mogę polecić, na innych się nie znam. To był zakup impuls, ale udało się i jest spoko

-
- Zainteresowany
Wędzarnia to bardzo fajna sprawa w ogrodzie, szczególnie jeżeli ktoś umie dobrze uwędzić wędlinę - mi bardzo taka smakuje.
Ja zakupiłem wędzarnie ze strony smokehouses.eu do własnego ogródka i jestem bardzo zadowolony. Teraz moje hobby mogę sobie często realizować. Polecam wszystkim!
Ale super!!! właśnie coś takiego widzialbym u siebie w ogródku..Drewno-landia pisze:Jeżeli Twój znajomy będzie się faktycznie tym zajmował,to wówczas taka wędzarnia jest bardzo dobrym wyborem,warto też moim zdaniem pomyśleć o specjalnym domku grillowym,gdzie nawet kiedy nie ma pogody,możemy śmiało grillować całą rodziną,konkretnie coś takiego