Ogrodzenia
Moderator: wika001
Ogrodzenia
Sporo osób na tym forum pyta się o ogrodzenia, więc podanie strony http://domosia.pl/ogrodzenia-panelowe-cennik/ będzie jak najbardziej na miejscu, ponieważ ona całą jest o ogrodzeniach
Re: ogrodzenia
Tylko panelowe są tam ogrodzenia?
-
- Zainteresowany
A ja własnie zastanawiam się nad założeniem takiej wlasnie firmy. Mysle, że szanse na rynku jakieś są
Teraz aktualnie zastanawiam się nad oryginalną nazwą https://nazwane.pl/pl/nazwa-dla-firmy/2,17,24, nie chcę czegoś oklepanego, a wydaje mi się że wszystkie firmy z tej branży mają podobną nazwę :d

-
- Początkujący
Witam wszystkich Użytkowników na forum. Tutaj podstawową kwestią jest budżet jaki posiadamy na wykonanie ogrodzenia. Modne i wytrzymałe będzie zarówno to palisadowe jak i panelowe.
Warto zajrzeć też na stronę https://kowalstwo.com.pl/ i sprawdzić ofertę Pana Przemysława. Robi on świetne ogrodzenia, które ładnie wyglądają i które są przede wszystkim bardzo solidne. Ja skorzystałem i absolutnie nie żałuję.
Dobre ogrodzenie to podstawa, na pewno wypadałoby zastanowić się nad tym, co i jak
Lato się zbliża, więc roboty około-działkowe czas zacząć!
Mam do zbudowania kilka murków ogrodowych z kamienia i czytam sobie właśnie o rodzajach zapraw murarskich. Powiem wam, że nigdy nie przywiązywałem większej uwagi do takich rzeczy… Cement to cement, prawda? Zrobiłem sobie mały research w Internecie, a tam cement murarski czerwony, zielony, niebieski, każdy o innych właściwościach…. Chyba trzeba się poradzić jakiegoś fachowca.

-
- Zainteresowany
Ja mam u siebie ogrodzenie z siatki z fulo.pl i jestem z niej zadowolony, jest wytrzymała
Siatka to nie dla mnie jednak... Ogrodzenie ma tez pełnić funkcje ochrony jakiejs tam domowej prywatnosci. Radzilbym raczej isc w sprawdzone solidne drewniane wykonczenia. Drewno w tej chwili na ogrodzeniach jest coraz bardziej popularne a zwlaszcza pomalowane w tego typu skandynawskich kolorach.
-
- Zainteresowany
Ogrodzenie wykonane za pomocą siatki ma jeden plus: jest chyba najtańsze, ale też co do jakości czy wyglądu odbiega od ogrodzenia panelowego czy metalowego w pełnym ocynku. Musimy mieć ten fakt na uwadze.
to fakt, dlatego wydaje mi się że panelowe będzie najbardziej ok. mi się podoba ogrodzenie łupane jońca właśnie z przęsłem panelowym bo jest możliwość regulacji tych szpar pomiędzy panelami
Mi się podobają takie z naturalnych materiałów
Też wolę właśnie takie. Czytałam o rodzajach ogrodzeń i ich zaletach i też wydaje mi się że wybrałabym ogrodzenie wykonane w całości z kamienia bo odznacza się solidnością, poza tym w miarę upływu lat kamienie nabierają coraz bardziej szlachetnego wyglądu. I