Przęsła malowane czy ocynkowane i malowane proszkowo
Moderator: wika001
Re: Przęsła malowane czy ocynkowane i malowane proszkowo
Ocynkowane i malowane proszkowa, tak jak mowa powyżej- dzięki temu będziesz miał spokój z korozją która wyjdzie na pewno po kilku zimach, wiem z własnego doświadczenia.
Polecam art-mar.com.pl maja malarnie proszkową i szarego usług z tym związanych, podsyłam link, bo może komuś akurat będzie potrzebne.
Powiem szczerze, że o takie coś, to najlepiej pytać już specjalistów. Jeśli chodzi o lakierowanie proszkowe to możesz sprawdzić, na czym ono polega i czy akurat wykonają to dla Ciebie, tak, jak Ci zależy.
Ocynk i na to lakierowanie proszkowe. W Krakowie godna polecenia lakiernia Stelco.
Ocynk i malowanie proszkowe. Więcej na temat malowania proszkowego dowiesz się na stronie mikomal.pl. W ich kabinach lakierniczych można pomalować duże elementy.
-
- Początkujący
Ostatnio wymieniałem ogrodzenie na działce i długo właśnie zastanawiałem się jakie wybrać. Zależało mi, by było solidne i wytrzymałe, poprzednie szybko się zniszczyło. Trochę poczytałem, trochę popytałem i poradzono mi wybrać słupki ogrodzeniowe ocynkowane - podobno najlepsze. No to wypróbujemy. 

-
- Zainteresowany
Tak jak mowa powyżej, czyli ocynk plus do tego malowanie proszkowe co w praktyce zapewni Ci znakomity efekt i trwałość na lata bez obawy o korozję.
Jeśli już mowa o cynkowaniu, to podobno najlepiej skorzystać z opcji cynkowania ogniowo.
Ostatnio zmieniony 20 gru 2018, 15:19 przez ogrod876, łącznie zmieniany 1 raz.
Cynkowanie i malowanie proszkowe jest trwalsze. A dlaczego niby nie można tego potem ponownie pomalować? Na każdą powłokę da się nałożyć następną, trzeba tylko dać odpowiedni podkład, wcześniej zmatowić, uzupełnić braki, jeśli są, odtłuścić, zagruntować i położyć wierzchnią farbe. Tak w skrócie. Dobrze zabezpieczone ogrodzenie wytrzyma dłużej niż pięć lat, chyba że ma się ochotę zmienić kolor.
Ostatnio zmieniony 28 lut 2019, 23:42 przez wiku33, łącznie zmieniany 1 raz.
oryginalna nie będę, zdecydowanie blacha ocynkowana plus na to malowanie proszkowe, warto się dopytać o grubość powłoki cynku i lakieru, to ma też znaczenie. Bez problemu można potem odświeżać, mam ogrodzenie i przęsła takie od Jońca i dopytywałam o to. Bo liczę, że to ogrodzenie na całe życie przecież.
Ocynk plus malowanie proszkowe to najlepsza i zarazem bezpieczna opcja, dzięki temu masz spokój z korozją na lata, naprawdę warto.
Dobrze wszyscy radzą. Najpierw ocynk a dopiero później malowanie proszkowe. Z cenami będzie roznie. Przykladowo ja w Stelco zapłaciłam z mężem 480zł za renowację i lakierowanie kompletu felg aluminiowych. Zresztą przy sporym zamówieniu człowiek i tak się targuje 

-
- Zainteresowany
Ja polecam kontakt do firmy z Płochocina k. Warszawy. Firma TECHNIKOR oferuję malowanie i lakierowanie proszkowe na najwyższym poziomie.
-
- Zainteresowany
Ja korzystałem z usług firmy, która oferuję malowanie elementów stalowych , również ocynkowanych oraz aluminiowych. Firma znajduję się miejscowości Poraj na Żareckiej 24.